Αυτός είναι ο ένας δράστης της αιματηρής συμπλοκής στην Πεύκη - Αρνείται να δώσει τα αληθινά του στοιχεία Βίντεο ντοκουμέντο


Η αστυνομία κάνει αγώνα δρόμου για να βρεθεί η αληθινή ταυτότητα του νεαρού τραυματία αφού τα στοιχεία που τους έδωσε ανήκουν σε άλλον και σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν σε άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οπως τονίζεται στην ανανκοίνωση της αστυνομάς, η δημοσίευση...
αποσκοπεί στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του ένοπλου δράστη, καθώς και στη παροχή κάθε πληροφορίας σχετικά με αυτόν.
Υπενθυμίζεται ότι στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
'Αρωμα τρομοκρατίας στην επίθεση 

Το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο μελών ένοπλης οργάνωσης, εξετάζει ανάμεσα στα άλλα η ΕΛΑΣ για το περιστατικό της ένοπλης συμπλοκής στην Πεύκη. Η συμπλοκή σημειώθηκε στις 19.05 το απόγευμα της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου στην Πεύκη. (Διαβάστε όλο το χρονικό εδώ) 

Ενα εντυπωσιακό στοιχείο είναι οτι την στιγμή της συμπλοκής και ενώ οι αστυνομικοί είχαν τραυματισθεί, ο ένας από αυτούς βλέποντας τον έναν δράστη να προσπαθεί να κλέψει το περιπολικό, μπήκε ο μισός μέσα σε αυτό και με αυτοθυσία προσπαθούσε να δέσει το χειρόφρενο για να τον αποτρέψει!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ
 

Οι αστυνομικοι απο τα στοιχεια που εχουν συλλεξει μεχρι στιγμης απο την συμπλοκη οδηγούνται στο συμπέρασμα οτι οι δραστες ειναι μελη τρομοκρατικης οργανωσης.

Ο ένας που καταφεραν να συλλαβουν αφού δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά και τον γλουτό, νοσηλεύεται φρουρούμενος στον ΕΡΥΘΡΟ. 'Οταν τον ρώτησαν τα στοιχεία του, τους είπε οτι ονομάζεται «Γιώργος Σ.», αλλά τελικά τα στοιχεία αυτά δεν ανήκουν σ' εκείνον αλλά σύμφωνα με πληροφορίες σε άτομο από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το μόνο που έχουν καταφέρει να μάθουν γι' αυτον με βεβαιότητα είναι οτι δεν είναι σεσημασμένος.

Το όπλο που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, είναι ένα όπλο μάρκας Glock, με ένα γεμιστήρα και είναι κατά την αστυνομία "καθαρό".
Στη μέση του ο τραυματίας έφερε θήκη για όπλο. Ακριβώς δίπλα βρεθηκε ένα κλεμμένο μηχανάκι στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαιναν οι δύο ύποπτοι που θέλησαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί. Είχε κλαπεί στις 16 Μαϊου - δηλαδή προ διημέρου - από την Κυψέλη.

Τι άλλο βρέθηκε - Το μυστήριο με το μπιτόνι βενζίνης

Ο δράστης είχε επάνω του επίσης ένα καλυμμα τιμονιού και έναν λεβιέ ταχυτήτων που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα οτι βρισκονταν στην περιοχή για να κλέψουν κάποιο αυτοκίνητο.

Η προβλεπτικότητα των νεαρών εντυπωσιάζει. Στο σάκο που είχαν βρέθηκε μεταξύ άλλων όπως αποκάλυψε το Νewsit κι ένα μπιτόνι με εύλεκτο υγρό, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά.
Οι λογικοφανείς απαντήσεις είναι δύο σύμφωνα με τους ερμηνευτές της αντιτρομοκρατικής για τις ενδεχόμενες προθέσεις των ύποπτων συμμετοχής σε παλιά- νέα οργάνωση της νέας γενιάς της νεοτρομοκρατίας.
Η πρώτη είναι για την πιθανότητα, ελέω κρίσης, του άδειου ρεζερβουάρ του υπό "απαλλοτρίωση" οχήματος. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να παραβιάσουν το όχημα που είχαν εντοπίσει και ταίριαζε με τους σκοπούς της μετέπειτα σχεδιαζόμενης χρήσης και να ανάψει αμέσως το κόκκινο λαμπάκι.
Η δεύτερη και κατά τη γνώμη μας πιο πιθανή, ήταν για να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση της αποτυχίας παραβίασης του. Ίσως να το περιέλουαν και να το έκαιγαν για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και DNA.

Ψάχνουν το περιπολικό για DNA
Ο άλλος ένοπλος διέφυγε από το σημείο με το περιπολικό της Αμεσης Δράσης, που βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ανακάλυψαν μέσα στο περιπολικό ίχνη αίματος και οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι είναι τραυματίας.

Εκτός κινδύνου οι 2 αστυνομικοί


Ένας από τους αστυνομικούς είχε δεχθεί τρεις σφαίρες και φέρει τραύματα στον θώρακα από θραύσματα που τρύπησαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο άλλος έχει τραύμα από σφαίρα κοντά στον ώμο.
 
Τι κρύβει το όπλο που βρέθηκε
 
Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα όπλο μάρκας Glock, με ένα γεμιστήρα που χρησιμοποίησε ο τραυματίας δράστης και 20 κάλυκες. 
Η υπόθεση θεωρούν οτι θυμίζει το σκηνικό που έγινε στην Δάφνη με τον Λάμπρο Φούντα. Το όπλο Glock, τα κλειστά μαγαζιά, η μηχανή μικρού κυβισμού που χρησιμοποίησαν, στρέφουν τις έρευνες και προς την τρομοκρατία.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες ενώ κατάθεση αναμένεται να δώσουν ίσως και το βράδυ της Τετάρτης οι δύο τραυματίες αστυνομικοί.
newsit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια