Οι Αιγύπτιοι του Αλ Ζαουάχρι «έδωσαν» το Λάντεν;


Οι Αιγύπτιοι του Αλ Ζαουάχρι «έδωσαν» το Λάντεν;

Υπήρχε έχθρα ανάμεσα στους δύο άντρες

Οι Αιγύπτιοι της Αλ Κάιντα, υπό την αρχηγία του δεύτερου στην ιεραρχία του δικτύου, του Αιγύπτιου Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, οδήγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τους Αμερικανούς μέχρι τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, εξαιτίας της αντιπαλότητας ανάμεσα στους δύο άνδρες για την ηγεσία, σύμφωνα με την εφημερίδα al-Watan της Σαουδικής Αραβίας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο αγγελιοφόρος, από το Πακιστάν,  τον οποίο παρακολούθησαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να φθάσουν στον Μπιν Λάντεν, εργαζόταν για τον Ζαουάχρι. Οδήγησε τους Αμερικανούς μέχρι το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, αφήνοντάς τους να θεωρούν ότι δεν γνωρίζει ότι παρακολουθείται.

«Οι Αιγύπτιοι της Αλ Κάιντα, που ντε φάκτο ηγούνται του δικτύου, προσπάθησαν μετά την ασθένεια του Μπιν Λάντεν το 2004 να αναλάβουν τον έλεγχο της Αλ Κάιντα», αναφέρεται στην εφημερίδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνοι έπεισαν τον Μπιν Λάντεν να εγκαταλείψει τις περιοχές των φυλών του βορειο-δυτικού Πακιστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, και να καταφύγει στην Αμποταμπάντ, ανοικτή πόλη με αρκετά εύκολη πρόσβαση, όπου σκοτώθηκε από ομάδα αμερικανών κομάντος.

Μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν, ο Αιγύπτιος Αλ Ζαουάχρι, 59 ετών, ο εγκέφαλος και κύριος εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα, γίνεται ο πρώτος τη τάξει της οργάνωσης και ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια