Πλημμύρα από πλαστά ευρώ σε Καβάλα, Κιλκίς και Ηράκλειο


Στα περίπτερα και τα παντοπωλεία του Κιλκίς σκορπούσε πλαστά χαρτονομίσματα ένας 42χρονος Ιταλός που συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά την καταγγελία ενός καταστηματάρχη της πόλης. Κι όπως αποδείχθηκε, είχε ακόμη αρκετά για να… πλημμυρίσει την αγορά με αυτά!

Ο δράστης χρησιμοποιούσε χαρτονομίσματα μικρής αξίας, των 20 ευρώ, πιστεύοντας ότι θα περνούσαν απαρατήρητα από τους εμπόρους. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να ξεγελάσει τους ιδιοκτήτες δυο περιπτέρων και ενός παντοπωλείου. Όταν συνελήφθη, βρέθηκαν πάνω του άλλα εννέα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των20 ευρώ, ενώ στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και άλλα 25! Ο 42χρονος Ιταλός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

*** Στη Χρυσούπολη Καβάλας, το ίδιο ακριβώς κόλπο έκαναν ένας 30χρονος Νιγηριανός και η 25χρονη Ελληνίδα σύντροφός του, που σταμάτησαν σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων για ανεφοδιασμό και πλήρωσαν με ένα παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Όμως, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου αντιλήφθηκε αμέσως ότι ήταν πλαστό και τους κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα. Οι δράστες εντοπίστηκαν στην παλιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης, συνελήφθησαν και στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκαν άλλα τρία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Άλλα τρία βρέθηκαν και στο σπίτι της φίλης του κι έτσι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

*** Στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι δύο αλλοδαποί 26 και 27 χρόνων που συνελήφθησαν μόλις κατέβηκαν από το πλοίο της γραμμής, δεν είχαν μόνο χαρτονομίσματα αλλά και… αρώματα «μαϊμού»! Πάνω τους βρέθηκαν δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 74 καλλυντικά άγνωστης προέλευσης με γνωστές φίρμες, ενώ ο ένας είχε και πέντε γραμμάρια χασίς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια