Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απογραφή


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, η διαδικασία της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, η οποία ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και... κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας. Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ανά την επικράτεια, ικανοποίηση επικρατεί στην ΕΛΣΤΑΤ, για την εξέλιξη της διαδικασίας, ενώ όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να απογραφούν, μπορούν να απευθυνθούν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, στα κατά τόπους γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

«Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, οι κάτοικοι της χώρας, στην πλειονότητά τους, συνεργάστηκαν άψογα με τους απογραφείς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, μετά το τέλος της διαδικασίας απογραφής, και πρόσθεσε: «Η ΕΛΣΤΑΤ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους κατοίκους της χώρας, που άνοιξαν την πόρτα τους και βοήθησαν με τη συνεργασία τους στην καταγραφή του πληθυσμού και στη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων».

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, είτε λόγω ελλείψεων στις τάξεις των απογραφέων, είτε λόγω της άρνησης μερίδας πολιτών, ο κ. Γεωργίου επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε σημαντική μεταστροφή του κλίματος, αναφέροντας: «Ειδικά τις τρεις τελευταίες ημέρες, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην ανταπόκριση του κόσμου». Σημείωσε, δε, ότι: «Ήταν πάρα πολλοί αυτοί, που έρχονταν στα γραφεία μας, ή τηλεφωνούσαν, και ζητούσαν να απογραφούν, γεγονός που βοήθησε σημαντικά το έργο των απογραφέων».

Για όσους δεν πρόλαβαν να απογραφούν, ο κ. Γεωργίου διευκρίνισε ότι "εάν για οποιονδήποτε λόγο κάποιοι πολίτες δεν έχουν απογραφεί, μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες (σσ. από σήμερα), μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο της γενικής απογραφής, που αντιστοιχεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και να απογραφούν εκεί, αλλά όχι με κατ' οίκον επίσκεψη».

Τα πρώτα βασικά αποτελέσματα της απογραφής αναμένονται τον Ιούνιο και θα αναφέρονται στον μόνιμο πληθυσμό ανά δημοτική ενότητα της χώρας, καθώς και στην κατανομή των απογραφέντων ανά φύλο.

Οι συγκεντρωτικοί ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες αναμένεται να παρουσιαστούν σε ενάμιση χρόνο.


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια