Σωτηρία (;) στο άρθρο 99, για το Alter


Σήμερα ελήφθησαν οι οριστικές αποφάσεις για την τύχη του Alter. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η...
μοναδική λύση για την επιβίωση του σταθμού είναι η υπαγωγή του στο άρθρο 99.
Η συζήτηση της αίτησης θα γίνει στις 15 Ιουνίου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να ενημερωθούν επισήμως απο τους εκπροσώπους της Argo.
'Οπως ενημέρωσε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Alter κ. Ζέρβα, η κ. Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, διευθύντρια νομικών υπηρεσιών του σταθμού, σήμερα αποφασίστηκε από τους μετόχους, τις τράπεζες, τις διαφημιστικές και το κυπριακό fund Argo, η υποβολή αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99.
Η προσφυγή στο άρθρο 99 προστατεύει τις χρεωμένες εταιρίες από τους πιστωτές τους και διασφαλίζει για ένα διάστημα τη λειτουργία τους. Φυσικά συνοδεύεται από περικοπές και απολύσεις, αφού η επιχείρηση υποχρεώνεται να καταθέσει σχέδιο αναδιάρθρωσης και βιωσιμότητας. Από την άλλη πλευρά, για να κάνει δεκτό το δικαστήριο του αίτημα του Alter, για υπαγωγή στο άρθρο, θα πρέπει ο σταθμός να καταβάλει οπωσδήποτε μέρος των οφειλομένων στους εργαζόμενους.
Είναι εξαιρετικά πρόωρο να μιλήσει κανείς για "σωτηρία του Alter", αλλά δεδομένου του απόλυτου αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί, η σημερινή εξέλιξη τουλάχιστον δίνει μία ελπίδα για καταβολή χρημάτων σε 700 οικογένειες που επί 4 μήνες παραμένουν απλήρωτες! Παράλληλα, αφήνει ένα φως ανοιχτό για το μέλλον του σταθμού- αν τελικά καταφέρει στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος να εξυγιανθεί.
Ιδιαίτερα στην περίπτωση της "Ελεύθερης Τηλεόρασης" που είναι τηλεοπτικός σταθμός, κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία της. Την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, θα πρέπει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να ενημερωθούν για το πότε θα εισπράξουν τα χρήματα τους, πώς θα αμείβονται κατά το διάστημα που το Alter θα λειτουργεί με τους όρους του άρθρου 99 και ποιό είναι το πλάνο απολύσεων και περικοπών που πρόκειται να εφαρμοστεί- κάτι που δυστυχώς θεωρείται βέβαιο ότι θα συμβεί.
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια