Βρετανική ειρωνεία για το e-mail του τρόμου


Για βέβαιη αναδιάρθρωση κάνουν λόγο τα βρετανικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το e-mail που προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα. Ειρωνεία για τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης που χαρακτηρίζονται "μάταιες" και "γελοίες" (Pics)


Με ειρωνεία υποδέχθηκε ο βρετανικός τύπος τις κινήσεις της Ελλάδας, μετά την αποστολή του email που προειδοποιούσε για χρεοκοπία της χώρας μας το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.
Οι έρευνες απέδειξαν ότι εστάλη από χρηματιστή στο Λονδίνο. Πρόκειται για τον 45χρονο Πολ Μος, ο οποίος ανακρίνεται από την Interpol και είναι πιθανό να του ασκηθεί δίωξη για  διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών μέσω Διαδικτύου.
Εξηγήσεις θα ζητηθούν και από τον Έλληνα χρηματιστή, ο οποίος έλαβε το μήνυμα και το προώθησε στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου την περασμένη Τετάρτη.
Από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα, ξεκαθαρίζοντας ότι στο εξής θα αναζητούνται ευθύνες για παρόμοια μηνύματα που σπέρνουν τον τρόμο στις αγορές και ανησυχούν τους πολίτες.
Πάντως τα ΜΜΕ στη Βρετανία βρίσκουν υπερβολικές τις αντιδράσεις των Ελλήνων, υποστηρίζοντας ότι το ερώτημα δεν είναι να θα γίνει αναδιάρθρωση, αλλά το πότε.
 
Ο Independent χαρακτηρίζει άνευ ουσίας τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. "Τι μάταιη άσκηση. Οι αγορές έχουν μετακινηθεί εδώ και μέρες από το 'εάν' στο 'πότε" αναφέρει" ο σχολιαστής της εφημερίδας, ο οποίος τονίζει ότι η Αθήνα θα έπρεπε να ασχολούνται με άλλα πράγματα αυτή την ώρα.
Ο Guardian αναφέρεται στην ανάκριση του Πολ Μος από την Ιντερπόλ και χαρακτηρίζει ανώφελη τη συζήτηση περί συνωμοσίας, καθώς το μήνυμα απλώς αναπαρήγαγε όσα συζητά εδώ και πολύ καιρό όλος ο κόσμος. Σημειώνει ακόμα ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει περιφρονήσει το μήνυμα, καθώς μερικές φορές "οι δυνατές φωνές διαμαρτυρίας μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις γελοίος".
 
Η Daily Telegraph αναφέρει ότι πολλοί παρατηρητές των αγορών πιστεύουν ότι κάποιου τύπου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πλέον αναπόφευκτη.
Οι London Times σχολιάζουν ότι "οι πικραμένοι Έλληνες ρίχνουν την ευθύνη του προβλήματος στον αγγελιοφόρο".
Τέλος, σύμφωνα με τους Financial Times, οι αναλυτές πιστεύουν ότι μεγάλες διεθνείς τράπεζες κινδυνεύουν με παρόμοια περιστατικά να μείνουν έξω από το μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ανάπτυξης δημόσιας γης της ελληνικής κυβέρνησης.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια