Η αστυνομία κατέσχεσε δύο τόνους μαριχουάνας


ΔΕΙΤΕ: Τεράστια αστυνομική επιχείρηση...

Η επιχείρηση έγινε νωρίς το πρωί και ο βασικός της στόχος ήταν να βρεθεί ο επικεφαλής της διακίνησης ναρκωτικών στην... φαβέλα Αντόνιο Φρανσίσκο Μπονφίμ Λόπες, 34 χρόνων, που είναι γνωστός με το παρατσούκλι Νεμ και οι αρχές κρίνουν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και καταζητείται από το 2010 ενώ για τον εντοπισμό του δίνεται μεγάλη αμοιβή.
Τουλάχιστον διακόσιοι αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση της αστυνομίας του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη μεγαλύτερη φαβέλα (παραγκούπολη) της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. Οι αστυνομικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερα.

 
Η αστυνομία έχει στα χέρια της τουλάχιστον 30 εντάλματα σύλληψης του Νεμ και μελών της οικογένειάς του με τις κατηγορίες του ξεπλύματος χρήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.

 
Οι αστυνομικοί, που δήλωσαν ότι δεν προκλήθηκαν επεισόδια ούτε ανταλλαγή πυρών, συνέλαβαν επτά πολίτες που ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών και κατάσχεσαν δύο τόνους μαριχουάνας. Μεταξύ των επτά συλληφθέντων δεν είναι ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος.





 

Οι αρχές του Ρίο έχουν σκοπό να ειρηνεύσουν τις φαβέλες ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2014 και των Ολυμπιακών αγώνων του 2016 και μέχρι στιγμής εκτιμούν ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση σε τουλάχιστον 20 φαβέλες της περιοχής.





Στο Ρίο ζουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια πολίτες. Το ένα τρίτο εξ αυτών μένουν στις περίπου χίλιες φαβέλες της περιοχής.







 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια