Το ΝΑΤΟ χτύπησε (κατά λάθος) αντικαθεστωτικούς

Το ΝΑΤΟ χτύπησε (κατά λάθος) αντικαθεστωτικούς

Αλλά… δεν απολογούνται γι’ αυτό

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε σήμερα να απολογηθεί για τη θανάσιμη αεροπορική επίθεση κατά αρμάτων μάχης των αντικαθεστωτικών της Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι οι σύμμαχοι δε γνώριζαν ότι οι αντικαθεστωτικοί χρησιμοποιούσαν τα συγκεκριμένα άρματα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα πρακτορεία.

«Δεν απολογούμαι», δήλωσε ο υποναύαρχος Russell Harding, αναπληρωτής διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων στη Λιβύη.

Οι συμμαχικές δυνάμεις βομβάρδισαν μία συστοιχία τεθωρακισμένων αρμάτων των αντικαθεστωτικών την ώρα που ετοιμάζονταν να επιτεθούν κατά των δυνάμεων του Καντάφι κοντά την πόλη Μπρέγκα χθες το πρωί, στην όπως φαίνεται δεύτερη κατά λάθος επίθεση των νατοϊκών δυνάμεων κατά των αντικαθεστωτικών σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Ο διοικητής των αντικαθεστωτικών δυνάμεων υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ ζήτησε συγγνώμη για την επίθεση και πρόσθεσε ότι η επίθεση σημειώθηκε παρά την προειδοποίηση των αντικαθεστωτικών ότι τα άρματα κινούνται στην πρώτη γραμμή.

Το συμβάν ενισχύει το κλίμα έντασης μεταξύ των διοικητών των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ μετά από την κριτική που δέχτηκαν οι συμμαχικές δυνάμεις ότι κινούνται πολύ αργά και δεν διευκολύνουν το έργο των αντικαθεστωτικών.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια