Εθνική σχεδία.



Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει. Τι κοινότυπο θα μου πείτε. Δεν θα διαφωνήσω, αλλά είναι πέρα για πέρα επίκαιρο στην προκειμένη περίπτωση, καθώς θα μπορούσε να...
είναι το screensaver στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου την Παρασκευή, στο οποίο θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη και την οικονομία. Αν νομίζετε ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος που η παροιμία είναι επίκαιρη, γελιέστε μεγαλοπρεπώς.

Ίσως δεν γνωρίζετε αλλά με μία πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ, η φράση αυτή φαίνεται να είναι γερμανικής προέλευσης. Σας θυμίζω: Μέρκελ. Ελπίζω να βλέπετε πώς κουμπώνουν όλα μεταξύ τους σιγά-σιγά. Κι όμως, θα το πάω ένα βήμα παραπέρα. Γιατί ο Θεός γελάει; Τόσο αστεία είναι τα σχέδια της κυβέρνησης; Όχι βέβαια. Αλλά η ημέρα που διάλεξε για να συνεδριάσει η Κοινοβουλετική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να γίνει κατόπιν η ανακοίνωση των νέων μη-μέτρων δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαία. Στις 15/04 η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Άγιο Μάρτυρα Παυσολύπιο. Με λίγα λόγια, τι θέλει να μας πει ο Πεταλωτής; Ότι στο άκουσμα του εθνικού σχεδίου, θα μας φύγει κάθε λύπη. Τέρμα η μιζέρια και η κατάθλιψη. Ορίστε λοιπόν που τα υποσυνείδητα μηνύματα αποχαιρέτησαν τα καρτούν και βρήκαν νέα στέγη, στην Ιπποκράτους.

Κατά πώς φαίνεται λοιπόν φέτος, η κατάνυξη του Πάσχα θα κερδίσει ένα τριήμερο μπόνους, μιας και το θρησκευτικό στοιχείο αυτής της Παρασκευής δεν αποτυπώνεται μόνο στην σημειολογική επιλογή της ημέρας. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ένας ολόκληρος λαός να αρχίσει να σταυροκοπιέται από απελπισία μόλις κάνει την εμφάνιση του το μουστάκι Νο 79 για να μας ενημερώσει σχετικά με τα μακροπρόθεσμα μη-μέτρα. Αλλά σ' αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα είναι θέμα timing. Μόλις χθες, ο βρετανός ερευνητής Τζεϊκομπόβισι υποστήριξε πως βρήκε τα καρφιά με τα οποία σταύρωσαν τον Χριστούλη. Ακόμα δεν το πιάσατε ε; Είναι απλό. Αν πάρουμε τα καρφιά, έχουμε και την Αγία Σινδόνη, ξεκοιλιάσουμε και τα φυλαχτά με Τίμιο Ξύλο που έχει κάθε ελληνική οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της και τον Κύριό της, άνετα φτιάχνουμε μια σχεδία για να φύγουμε από την χώρα. Με μια σχεδία μακριά από το εθνικό σχέδιο, σαν άλλος Τομ Χανκς. Τελικά είναι αλήθεια. Ο Χριστούλης όντως σώζει ζωές.



ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια