Σκληρά κόντρα πάλι με υπονοούμενα και... γνωμικά Βάσως-Σαχινίδη στη Βουλή




(Βάσω άσε τα παιχνίδια και τις παροιμίες και κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις. Τι; Κούνα μαντήλι στον GAP και την παρέα του και βγές στα χαρακώματα)
σχόλιο zouzouni 


Σε «υπονοούμενα ή ευθέως εννοούμενα θα απαντάμε αμέσως». Αυτή η ατάκα του υφυπουργού Οικονομικών έβαλε νέα... φωτιά στο εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, με τη Βάσω Παπανδρέου και τον Γιώργο Φλωρίδη να παραμένουν στις επάλξεις...


Η τοποθέτηση του Φ. Σαχινίδη ήταν η «απάντηση» στα όσα είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος, Βάσω Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συζήτησης τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία μεταφέρεται η ημερήσια διαχείριση των αποθεματικών του κράτους από το Γενικό Λογιστήριο στον ΟΔΔΗΧ. 

«Ελπίζω να μη δημιουργηθεί μια Επιτροπή όπου "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει"» είπε η πρώην υπουργός και η διαφοροποίησή της προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Οικονομικών. «Δεν μου αρέσουν υπονοούμενα ή και ευθέως εννοούμενα του τύπου "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει". Για να μην πω ότι υπάρχει και το "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα". Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υπηρετήσει την αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρέους και των διαθεσίμων».

Διευκρίνισε επίσης ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ελήφθη στην βάση της εμπειρίας που καταγράφηκε μετά την κρίση του 2008 και σημείωσε πως η Αρχή που διαχειρίζεται τα διαθέσιμα «θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μετρά τον κίνδυνο του αντισυμβαλλομένου και επιπρόσθετα να καθορίζει το πλαφόν της κατάθεσης που θα μπορεί να δεχθεί μια τράπεζα».

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε χαρακτηριστικά, «μπορεί ο ΟΔΔΗΧ να επιδοθεί πολύ πιο αποτελεσματικά από το ΓΛΚ». «Δεν είναι λοιπόν θέμα διαφάνειας αλλά αποτελεσματικής διαχείρισης και ανάληψης κινδύνων, όμως αυτή τη στιγμή στο ΓΛΚ δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει σωστή μέτρηση του κινδύνου», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Τις σαφέστατες αντιρρήσεις του για το θέμα επανέλαβε και ο Γιώργος Φλωρίδης, που όμως παρά τις απειλές του ψήφισε εν τέλει, σημειώνοντας πάντως πως θα περιμένει περαιτέρω διευκρινίσεις από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν το θέμα θα έρθει στην Ολομέλεια.

Πριν υπερψηφίσει, όμως, ο πρώην υπουργός είχε εξαπολύσει ευθείες βολές για αναποτελεσματικότητα για τα μέτρα και τους χειρισμούς στον τομέα της πάταξης της διαφθοράς στις εφορίες. «Έχουμε μια διαφανή υπηρεσία και μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τις ΔΟΥ όπου είναι εκτεταμένες η κλεπτοκρατία, οι εκβιασμοί και η διαφθορά».


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια