Έρχεται το… απρόβλεπτο!


Έρχεται το… απρόβλεπτο!

ΔΕΙΤΕ: Την πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία

Ύστερα από μια εβδομάδα διακοπής οι ομάδες και οι πιλότοι της Φόρμουλα 1, φιλοξενούνται στη Μαλαισία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα της Σεπάνγκ για το δεύτερο γκραν πρι της σεζόν...


Ο εναρτήριος αγώνας του Άλμπερτ Παρκ πρόσφερε μικρή γεύση, καθώς υπήρχαν πολλά που έπρεπε να παρατηρηθούν, σύστημα με τις κινούμενες αεροτομές DRS, σύστημα KERS και καινούρια ελαστικά της Pirelli. Ωστόσο, η Σεπάνγκ είναι μάλλον μια από τις ακατάλληλες πίστες για περαιτέρω συμπεράσματα, δεδομένων της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας που επικρατεί.

Στην πίστα της Μαλαισίας οι ομάδες και οι πιλότοι έρχονται αντιμέτωποι με το… απρόβλεπτο, αφού ξαφνικά οι ουρανοί μπορούν να ανοίξουν με άγνωστο το πότε θα σταματήσει η καταιγίδα. Προς το παρόν οι προβλέψεις αναφέρουν για καταιγίδες κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Χαρακτηριστικά και αριθμοί!

Το σιρκουί που θα υποδεχτεί το δεύτερο γκραν πρι έχει μήκος 5.543 και ο νικητής θα δει την καρό σημαία, ύστερα από 56 γύρους, διανύοντας συνολικά 310.408 χιλιόμετρα.

Οι πιλότοι σε κάθε γύρο στρίβουν 15 φορές, εννιά δεξιόστροφές και έξι με αριστερή φορά, ενώ η φορά της πίστας είναι ίδια με αυτή των δεικτών του ρολογιού.

Η πίστα της Σεπάνγκ έχει μεγάλο μέσο όρο ταχύτητας, με τη μορφολογία της να αποτελείται από δύο μεγάλες ευθείες και ένα συνδυασμό από κλειστές και ανοιχτές στροφές.

Στην ευθεία πριν την γραμμή εκκίνησης οι πιλότοι αποκτούν τη μέγιστη ταχύτητα 302 χλμ. την ώρα, ενώ στην πρώτη στροφή τα μονοθέσια έχουν ταχύτητα 76 χλμ. την ώρα και δευτέρα στο κιβώτιο.

Ο ταχύτερος γύρος έχει γίνει από τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια το 2004. Πέρυσι, οι κατατακτήριες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν εν μέσω καταιγίδας, ενώ ο αγώνας του 2009, διακόπηκε λόγω της… ασταμάτητης βροχόπτωσης.

Μεγαλύτερη πρόκληση για τις ομάδες, φέτος αποτελούν τα ελαστικά της Pirelli, τα οποία για πρώτη φορά θα δοκιμαστούν σε τέτοιες συνθήκες. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Πολ Χέμπερι, ανάφερε πως οι πιλότοι ίσως να χρειαστεί να πουν στα πιτ τρεις με τέσσερις φορές.

Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεση τους τις γνώριμες γόμες από την Αυστραλια, μαλακή και σκληρή.



 
Πηγή: sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια