Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. η Κρήτη

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. η Κρήτη

Στο νησί τη Δευτέρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Η αποκάλυψη για συμμετοχή και Κρητικών στις εγκληματικές δραστηριότητες των ομάδων «νονών» της νύχτας που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την Ελληνική Αστυνομία αποτελούν ένα... ακόμη λόγο για να μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. το τι γίνεται στην Κρήτη. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το νησί, εμπλέκεται στον ένα ή στον άλλο βαθμό, στις δραστηριότητες συμμοριών ή τρομοκρατών.

Στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου είχαν κατηγορηθεί, όπως και τώρα, για συμμετοχή άτομα από Ρέθυμνο και Ηράκλειο και μάλιστα και τότε, όπως και τώρα, υπήρχε εμπλοκή κρατούμενων στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Να υπενθυμίσουμε την αποκάλυψη οπλοστάσιων τρομοκρατικών ομάδων και τη βεβαιότητα των διωκτικών αρχών, πως τμήμα του οπλοστασίου προερχόταν από την Κρήτη, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην υπόθεση με τους «νονούς» της νύχτας.

Όλα δείχνουν πως μετά την υπόθεση των «Ζωνιανών» , τουλάχιστον στην κοινή γνώμη, δημιουργήθηκε η εντύπωση πως στην Κρήτη «έσπασε το απόστημα» της εγκληματικότητας. Όμως, όλες οι παραπάνω εγκληματικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονται και άτομα από το νησί, κάνουν φανερό πως η Κρήτη εξακολουθεί να αποτελεί τόπο «τροφοδοσίας» εγκληματικών οργανώσεων της υπόλοιπης Ελλάδας κυρίως με όπλα και πυρομαχικά, πέραν των υπολοίπων δράσεων.

Άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό πως παρά τις προσπάθειες των Αστυνομικών αρχών στην Κρήτη «εισάγονται» όπλα όλων των τύπων καθώς και σφαίρες αλλά και εκρηκτικές ύλες στρατιωτικής φύσεως.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, φαίνεται πως αποφάσισε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην Κρήτη, ενισχύοντας τις αστυνομικές δυνάμεις του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Ηράκλειο.

Τόσο ο υφυπ.Προστασίας του Πολίτη κ.Μανώλης Όθωνας, όσο κυρίως ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου και ο Γενικός Επιθεωρητής ΕΛ.ΑΣ. Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γρηγόρης Μπαλάκος θα έχουν διαδοχικές συσκέψεις με τις τοπικές και αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συσκέψεις, είναι πρωτίστως ο έλεγχος της διακίνησης όπλων και πυρομαχικών με την αξιοποίηση του σύγχρονου «οπλοστασίου» που διαθέτει η ΕΛΑΣ και η ενίσχυση της αστυνομίας στην Κρήτη με αξιωματικούς ειδικά εκπαιδευμένους στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Σε δεύτερο στάδιο στις συσκέψεις θα συζητηθεί το θέμα δημιουργίας κέντρου υποδοχής μεταναστών, καθώς και της καταπολέμησης της «τοπικής» εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, κυρίως στην ύπαιθρο του νησιού.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων

• 9.00 Σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τη συμμετοχή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγου Παραβολιδάκη Μανώλη και των Αστυνομικών Διευθυντών των τεσσάρων Αστυνομικών Διευθύνσεων Κρήτης.

• 10.00 Σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Συνδικαλιστικών Φορέων Ελληνικής Αστυνομίας Κρήτης.

• 11.30 Ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Κρήτης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης κου Αρναουτάκη Σταύρου, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κου Καρούντζου Αθανάσιου, των Βουλευτών Κρήτης, των τεσσάρων Αντιπεριφερειαρχών Κρήτης και όλων των Δημάρχων Κρήτης.

• 17.00 Σύσκεψη στην αίθουσα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι Αστυνομικοί Διευθυντές οι τέσσερις Αστυνομικοί Διευθυντές Κρήτης και οι 73 Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών Αστυνομικών Διευθύνσεων Κρήτης (Αστυνομικοί Διευθυντές, Αστυνομικοί Υποδιευθυντές, Διοικητές)


Πηγή: flashnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια