Δικαίωση για τους συμβασιούχους στον Άρειο Πάγο!

Δικαίωση για τους συμβασιούχους στον Άρειο Πάγο!

ΔΕΙΤΕ: Ανοίγουν σαμπάνιες και τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο!

Με 29 θετικές ψήφους και 20 αρνητικές η διάσκεψη της ολομέλειας του Αρείου Πάγου δικαίωσε τις δύο εργαζόμενες του ΟΠΑΠ, η υπόθεση των οποίων συζητήθηκε σήμερα... 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης των ανώτατων δικαστών που δικαιώνει τους συμβασιούχους στηρίζεται στο γεγονός ότι οι συμβάσεις για τις δύο καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που απασχόλησαν σήμερα την ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχαν υπογραφτεί προ του 2001 που είχε γίνει η συνταγματική αναθεώρηση.

Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θέτει αυτήν την απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση της μονιμοποίησης συμβασιούχων, ωστόσο μένει να διατυπωθεί με ακρίβεια και σαφήνεια το σκεπτικό της καθοριστικής για το μέλλον των συμβασιούχων απόφασης της πλειοψηφίας των αρεοπαγιτών που ουσιαστικά έκριναν ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι εργαζόμενες στον ΟΠΑΠ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας τους.

Είχαν προηγηθεί δύο αρνητικές εισηγήσεις, του αρεοπαγίτη Αντώνη Δουλγεράκη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, που τάσσονταν κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Δείτε τα βίντεο


 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια