Από την Κυψέλη στη Γαύδο, μείον το ταμείο 8,5 εκ. ευρώ

Nέα υπόθεση υπεξαίρεσης σε λιγότερο από μια εβδομάδα βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Μετά τον εφοριακό της Κυψέλης, ο οποίος "σήκωσε" από τα ταμεία της ΔΟΥ, τελικά όπως προκύπτει από τους...
μέχρι τώρα ελέγχους 8 εκατομμύρια ευρώ, η νέα υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος αποκαλύφθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον ακριτικό δήμο της Γαύδου, όπου το ταμείο βρέθηκε …μείον κατά 530.000 ευρώ.
Το ποσό είναι εξωφρενικό για τα δεδομένα του δήμου, αφού πρόκειται για ένα δήμο με έναν από τους χαμηλότερους προϋπολογισμούς της χώρας.
Σύμφωνα με το cretalive, οι αρχικές υποψίες ήταν για ποσό 25.000 ευρώ, ωστόσο ο εξονυχιστικός έλεγχος που έγινε έδειξε πως λείπει ένα ποσό γύρω στα 530.000 ευρώ.
Στην Κρήτη αναμένονται τις επόμενες μέρες προκειμένου να κάνουν έλεγχο στο Δήμο, ο υπουργός Εσωτερικών κ.Ραγκούσης, ο γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ.Καπελέρης και η Οικονομική Επιθεώρηση.
Την «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Δήμου ανακάλυψε ο Δήμαρχος Γαύδου, κος Λαμπάκης, ο οποίος είχε ενημερώσει πως λείπουν 25.000. Ωστόσο, σήμερα πραγματοποιήθηκε στα Χανιά συνάντηση ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπου διαπιστώθηκε πως λείπει το εξωφρενικό ποσό.
Στη διαδικασία υπεξαίρεσης, φαίνεται πως έπαιξε ρόλο και το e – banking. Μάλιστα, σύμφωνα με το cretalive πάντα, ο μοναδικός υπάλληλος του Δήμου, ήταν αυτός που χειριζόταν τους κωδικούς των ηλεκτρονικών συναλλαγών και είναι πολύ πιθανό ο δήμος να ξεμείνει από υπαλλήλους…
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια