Επιτέλους το σήκωσε – Το 14ο της ΑΕΚ και το 1ο του “Λύμπε” σε τελικό... παρωδία


- Κυπελλούχος Ελλάδος η ΑΕΚ που νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο με γκολ των "Λύμπε", Μπαχά, Καφέ
- Αναγκάστηκε να λήξει νωρίτερα τον τελικό ο Κάκος λόγω εισβολής οπαδών
- Σοβαρά επεισόδια πριν, κατά τη διάρκεια και μετα το τέλος του αγώνα
- ΦΩΤΟ και βίντεο από όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ ήταν το μεγάλο φαβορί και χάρη στον... αρχηγό της δικαιολόγησε τον τίτλο της. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του 14ου κυπέλλου της ΑΕΚ και του 1ου προσωπικού του τίτλου. Μπαχά και Καφές ολοκλήρωσαν το θρίαμβο της Ένωσης σε ένα ματς που κανείς δεν θέλει να θυμάται όχι για το ποδόσφαιρο που παίχτηκε αλλά για τα όσα έγιναν εντός και εκτός σταδίου.

Ο τελικός στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Οι οπαδοί των δύο ομάδων βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους, αμαυρώνοντας την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένταση και μεταξύ των προέδρων των δύο ομάδων, με τον Γιώργο Σπανό στο τέλος να μιλάει για ανθρώπους που κάνουν μικρή την ΑΕΚ, αναφερόμενος στον Σταύρο Αδαμίδη.

Το ματς ξεκίνησε με πολύ χαμηλό ρυθμό αφού και οι δύο ομάδες επέλεξαν να θωρακίσουν τα μετόπισθεν και όχι να κυνηγήσουν το γκολ.
 
Μετά το δεκάλεπτο η ΑΕΚ, όπως ήταν λογικό ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς πάντως να απειλεί ιδιαίτερα.
 
Ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς όταν στο 23' ο Καμαρά πέρασε τον Καράμπελα, έβγαλε την παράλληλη πάσα αλλά ο Γεωργέας απομάκρυνε σωτήρια.
 
Μετά από αυτή τη φάση η ΑΕΚ είχε ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο που σφραγίστηκε με το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο αρχηγός της Ένωσης με κεφαλιά νίκησε τον Ιτάνζ μετά από σέντρα του Σκόκο. Το τέρμα πάντως δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο “Λύμπε” ήταν εκτεθειμένος την ώρα που έφυγε η μπάλα από το πόδι του Σκόκο.
 
Ο Αργεντινός τραυματίστηκε λίγο αργότερα και ξέσπασε σε λυγμούς κατά την αντικατάσταση του από τον Μπαχά. Ο τελευταίος στο 36' έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τε τέρματα της ΑΕΚ, όταν βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε αλλά ο Ιτάνζ έδιωξε με τα πόδια.
 
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες σημαντικές στιγμές.. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν τελείως διαφορετικός και μέχρι το 60 χάθηκαν 4 σημαντικές ευκαιρίες.
 
Η πρώτη στο 46' με τον Αναστασάκο να αστοχεί από καλή θέση. Ακόμη μεγαλύτερη η φάση του 53' με τον Μπαζίνσκι να πιάνει την κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά να μην μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα.
 
Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα. Ο Δέλλας έπιασε την κεφαλιά, ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει αλλά ο Ιτάνζ με την απόκρουση της χρονιάς έδιωξε και με τη βοήθεια του δοκαριού.
 
Στο 59' ήταν η σειρά του Μανωλά να γίνει... σωτήρας. Ο Τάτος κατέβασε τη μπάλα, έπιασε από πολύ καλή θέση το δεξί σουτ αλλά ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ με τάκλιν έσωσε την ομάδα του.
 
Ο τελικός ουσιαστικά τελείωσε στο 79' όταν ο Μπαχά σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
 
Ο Ατρόμητος κατέρρευσε και ο Καφές έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 85'.
 
Από εκεί και μετά δεν υπήρξε ματς. Εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ “μπούκαραν” στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και ο Κάκος διέκοψε προσωρινά το ματς.
 
Οι οπαδοί δεν επέστρεψαν στις εξέδρες, ο διαιτητής έδειξε 9 λεπτά καθυστέρηση αλλά μόλις στο 1ο σφύριξε και οι οπαδοί της μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.
 
Αρχικά πανηγύρισαν την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τους οπαδούς του Ατρομήτου. Οι παίκτες της ομάδας του Περιστερίου προσπάθησαν να προφυλάξουν
τις οικογένειες τους και στο τέλος βρέθηκαν να πλακώνονται με τους οπαδούς της ΑΕΚ.
 
Η αστυνομία άργησε να επέμβει και όταν το έκανε ήταν ήδη αργά. Ο αγωνιστικός χώρος είχε μετατραπεί σε ριγκ. Η υποτιθέμενη γιορτή του ποδοσφαίρου δεν έγινε ποτέ και χαρακτηριστικό είναι ότι η απονομή καθυστέρησε σχεδόν μισή ώρα να ξεκινήσει.
 
Οι παίκτες του Ατρομήτου ζητούσαν να παιχθούν τα λεπτά της καθυστέρησης που δεν κρατήθηκαν ποτέ, η αστυνομία προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη στις εξέδρες και οι υπόλοιποι αποσβολωμένοι έμειναν σιωπηροί κοιτάζοντας το χάλι του ελληνικού ποδσαφαίρου.
 
Μετά από ώρα, οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν στο γήπεδο. Νίκος Λυμπερόπουλος, Τραϊανός Δέλλας και Παντελής Καφές σήκωσαν το τρόπαιο.
 
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ, Λαγός, Σκόκο (32' Μπαχά) , Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (70' Καφές).

Ατρόμητος:  Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος (82' Σαρμιέντο), Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Σαγκανόφσκι, (66' Μπρίτο) Καμαρά (88' Σαμπού), Αναστασάκος
.


Ο πρόεδρος του Ατρομήτου μίλησε για τελικό-παρωδία ενώ σχολιάζοντας τον καβγά του με τον Σταύρο Αδαμίδη είπε ότι δυστυχώς η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα αλλά διοικείται από ανθρώπους μικρούς.

Οι παίκτες του Ατρομήτου χειροκρότησαν ειρωνικά τη διαιτητική τετράδα.
.

.

.



newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια