Σεισμός, Ιαπωνία: "Πώς βίωσα την καταστροφή"

To Cosmo.gr επικοινώνησε με Ελληνίδα φοιτήτρια που ζει στην Ιαπωνία  η οποία βίωσε λεπτό προς λεπτό τον σεισμό. Την ώρα της συνέντευξης γινόντουσαν απανωτοί μετασεισμοί. Διαβάστε πως νιώθει, τι γίνεται αυτή τη στιγμή και τι λένε οι επιστήμονες εκεί (Pics)


To Cosmo.gr επικοινώνησε με την 25χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, η οποία βίωσε λεπτό προς λεπτό τον σεισμό αφού ζει στην Ιαπωνία και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Τόκιο.
Όπως αναφέρει το site, επικοινώνησε  μαζί της μέσω Skype, και ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι καθ' όλη της διάρκεια της συνομιλίας μας , γίνονταν μετασεισμοί με αποτέλεσμα να χάνεται η σύνδεσή της με το ίντερνετ.
Η Χριστίνα μένει στην πόλη Kashiwa που είναι στην περιφέρεια Chiba. Είναι δίπλα από την περιφέρεια Ibaraki, όπου ήταν το επίκεντρο του δεύτερου μεγάλου σεισμού.
Διαβάστε τι είπε
Τι ένιωσες τη στιγμή του σεισμού;
Δούλευα στον υπολογιστή στο δωμάτιό μου όταν έγινε ο πρώτος σεισμός, που ήταν πολύ δυνατός. Τρόμαξα, τα 'χασα, λέω "τι κάνουμε;". Επειδή συνέχιζε και γινόταν πιο δυνατός, άκουσα τα πράγματα μέσα στο μπάνιο να πέφτουν και μπήκα κάτω από το γραφείο. Μετά κατέβηκα κάτω στο ισόγειο.
Τι γίνεται αυτή τη στιγμή;
Τώρα κάνει μετασεισμούς συνέχεια. Είμαστε μαζεμένοι στο ισόγειο και καθόμαστε στην κοινή κουζίνα.
Υπάρχουν σοβαρές καταστροφές ή νεκροί;
Λένε για 3 νεκρούς μέχρι στιγμής και το σοβαρότερο είναι ο κίνδυνος για τσουνάμι που μπορεί να φτάσει τα 10 μέτρα. Μάλιστα ήδη τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ εδώ στη περιοχή έχουν κλείσει.
Τι λένε εκεί οι επιστήμονες;
Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για τσουνάμι στις ανατολικές ακτές. Λένε στον κόσμο να πάει στην ενδοχώρα και όσο πιο ψηλά μπορεί.
Οι ντόπιοι έχουν τρομάξει;
Ο κόσμος γενικά είναι ψύχραιμος εδώ αλλά στη σχολή άκουσα ότι τα παιδιά έτρεχαν να κατέβουν γρήγ ορα κάτω καθώς πανικοβλήθηκαν. Να, μόλις έκανε έναν πολύ δυνατό μετασεισμό.
Η οργάνωσή τους είναι καλή;
Από οργάνωση καλά είναι, έτσι νομίζω τουλάχιστον. Εγώ είμαι λίγο πιο έξω, αλλά γενικά έκλεισαν αμέσως όλα, υπηρεσίες, αεροδρόμια κτλ για την ασφάλεια του κόσμου.
Όπως είπε η Χριστίνα στην Ιαπωνία ζουν αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι είναι καλά και επικοινωνούν με τους δικούς τους, μετά το σεισμό,  μέσω Facebook, καθώς οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια