Το τσουνάμι έφτασε στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ

Το τσουνάμι έφτασε στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ: Νωρίτερα «πέρασε» από τη Χαβάη χωρίς να προκαλέσει ζημιές

Δώδεκα ώρες μετά από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία τα πρώτα κύματα του τσουνάμι έφθασαν στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών σήμερα το πρωί, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.




«Το τσουνάμι έφθασε», δήλωσε στις 08:30 (16:30 GMT) ο Μάικ Μέρφι, επικεφαλής της υπηρεσίας για καταστάσεις επείγουσας ανάγκης στην πόλη του Πορτ Όρφορντ, στην πολιτεία του Όρεγκον (δυτικές ΗΠΑ).


Μια προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε σε όλες τις πολιτείες στην ακτή του Ειρηνικού των ΗΠΑ, από την Αλάσκα έως την Καλιφόρνια, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.


Ο Μέρφι δήλωσε στο Reuters ότι η στάθμη του ωκεανού ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, ανάλογη με τη διαφορά μεταξύ υψηλής παλίρροιας και άμπωτης, αλλά σε διαλείμματα 30 λεπτών περίπου.


«Είναι σαφώς τα κύματα τσουνάμι που το προκαλούν αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι αναμένει μεγαλύτερα κύματα τις επόμενες ώρες.


Στην πόλη Κους Μπέι, που επίσης βρίσκεται σε μια περιοχή κινδύνου, το τσουνάμι παρατηρήθηκε επίσης.


«Είχαμε τα πρώτα κύματα, ήταν αρκετά μικρά. Δεν έχω το ακριβές μέγεθός τους, αλλά περιμένουμε και άλλα», δήλωσε η Χέλεν Τόμσον, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης. «Αλλά δεν περιμένουμε κάτι πολύ σοβαρό» πρόσθεσε.


Όμως και στην Καλιφόρνια σήμερα το πρωί πολλές εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές, καθώς και οι ακτές της επλήγησαν από το τσουνάμι, ανακοινώθηκε από τις αρχές της πολιτείας.






    Δημοσίευση σχολίου

    0 Σχόλια