Πάει… σύννεφο το κάρφωμα στο ΣΔΟΕ

Πάει… σύννεφο το κάρφωμα στο ΣΔΟΕ

Αυξάνονται με δραματικό ρυθμό οι καταγγελίες πολιτών

Πάει… σύννεφο το «κάρφωμα» στο τοπικό παράρτημα του ΣΔΟΕ τον τελευταίο χρόνο. Έγκυρη πηγή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην περιοχή του Βόλου δήλωσε στον Ταχυδρόμο ότι αν μέχρι πέρυσι οι καταγγελίες πολιτών στην υπηρεσία ήταν περίπου εκατό κατ’ έτος φέτος είναι τουλάχιστον χίλιες…

Είναι προφανές, προσθέτει η ίδια πηγή, ότι η δεινή οικονομική συγκυρία και η αγανάκτηση του μέσου πολίτη για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που είναι απόρροια και της αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών να συλλάβουν στο σύνολό της όλη την φορολογητέα ύλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα του κράτους, έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του κόσμου.

Όπως λέει το ίδιο στέλεχος, οι καταγγελίες είναι τόσες πολλές και το προσωπικό της υπηρεσίας τόσο λίγο, που ζητάμε, όπως τονίζει, πλέον οι καταγγελίες να είναι επώνυμες πριν επέμβουμε, προκειμένου να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στους ελέγχους μας. Οι περισσότερες καταγγελίες που γίνονται από τους πολίτες αφορούν σε συμπολίτες για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι συντρέχουν λόγοι αδικαιολογήτου πλουτισμού τους, ενώ αρκετές είναι και οι καταγγελίες για καταστηματάρχες και εμπόρους που δεν εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών. Στις τελευταίες συγκαταλέγονται κυρίως αυτές που αφορούν σε παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Οι γιατροί και λίγοι δικηγόροι είναι αυτοί που έχουν τα ηνία του οικονομικού πλούτου στην περιοχή μας, λέει το ίδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ που υπηρετεί στο Βόλο πολλά χρόνια και που έχει στο ενεργητικό του πληθώρα ελέγχων σε όλη τη γκάμα παραγωγικής δραστηριότητας της Μαγνησίας και όχι μόνον.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια