Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνα πράκτορα

Πρωτοσέλιδο της Sabah αναφέρει εξάρθρωση κυκλώματος Ελλήνων πρακτόρων από Τούρκους. Το κύκλωμα έδινε στρατιωτικές πληροφορίες στην Ελλάδα. Εμπλοκή Τούρκων στο κύκλωμα


Η τουρκική ΜΙΤ, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, διατείνεται ότι εξάρθρωσε κύκλωμα Ελλήνων πρακτόρων και πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Γεώργιος Αμουτζόπουλος και η Τουρκάλα σύζυγός του  Μπιρντέμ Τσετίνκαγια ήταν από τα βασικά μέλη του κυκλώματος το οποίο δρούσε για λογαριασμό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
Ο Αμουτζόπουλος, βάσει του δημοσιεύματος, εξασφάλιζε με τη βοήθεια της συζύγου του διάφορες στρατιωτικές πληροφορίες, ενώ από το κύκλωμα δόθηκαν στη χώρα μας σχέδια ανάπτυξης οπλικών συστημάτων από τις στρατιωτικές βιομηχανίες ASELSAN και HAVESAN.
Στο κύκλωμα, όπως σημειώνεται, εμπλέκονται και Τούρκοι, με το δημοσίευμα να αναφέρει τα ονόματα δύο υπαλλήλων του Ιδρύματος Ερευνών της Τουρκίας (TUTIBAK) που έδιναν τις πληροφορίες στην Μπιρντέμ Τσετίνκαγια, σύζυγο του Αμουτζόπουλου.
Η ΜΙΤ, όπως αναφέρεται, άρχισε σκόπιμα να διαρρέει πληροφορίες από το Μάιο του 2009, ύστερα από καταγγελία του Ιδρύματος Ερευνών της Τουρκίας, για να διαπιστώσει πώς παρέχονται οι στρατιωτικές πληροφορίες προς την Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια