“Πόρτα - πόρτα” στου Σημίτη


Ρεπορτάζ: Γιάννης Φιλιππάκος
Νέα διαμαρτυρία του Κινήματος «Πόρτα πόρτα» βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην οδό Αναγνωστοπούλου, έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Μετά την οικία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, σειρά έχει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός.
Περίπου 300 άτομα, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, φωνάζουν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
"Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ να ληστεύει το λαό", "Λαμόγιο Σημίτη μας έκλεισες το σπίτι", "Τα λεφτά να πάνε στην Αστυνομία"  και "Κλέφτες κλέφτες" είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.
Η διαμαρτυρία εξελίσσεται ομαλά, ενώ στο σημείο έχει φτάσει μια μικρή διμοιρία των ΜΑΤ, αποτελούμενη από 10 άνδρες, οι οποίοι προσπαθούν βασικά να αποτρέψουν τους παριστάμενους να φθάσουν μέχρι την είσοδο του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού.
Το επόμενο ραντεβού όσων συμμετέχουν στο κίνημα που έχει εμπνευστεί ο Δημήτρης Κολλάτος, έχει οριστεί για την Κυριακή 13 Μαρτίου στην πλατεία Ραφήνας με τελικό προορισμό το σπίτι του Κώστα Καραμανλή, ενώ ετοιμάζουν και επίσκεψη στο σπίτι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θόδωρου Πάγκαλου.
Πεταλωτής: "Υποκινούμενο και μεθοδευμένο σχέδιο"
Δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής για τη συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Κώστα Σημίτη, καταδικάζοντας αυτό το "υποκινούμενο και μεθοδευμένο σχέδιο".
Ειδικότερα, χαρακτήρισε "αποτροπιαστικό" να δημιουργούνται τέτοιου είδους "οργανωμένες κινήσεις δήθεν έκρηξης οργής" και τόνισε ότι είναι γνωστό από την ιστορία τι σημαίνει "αγανακτισμένοι πολίτες".
"Τέτοιου είδους ενέργειες, μέσα από μια οργανωμένη πολιτική δραστηριότητα, ειδικά εναντίον ενός πρώην πρωθυπουργού που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα, είναι πραγματικά καταδικαστέες", σημείωσε και τόνισε ότι κινήσεις όπως αυτές με τις οποίες καθυβρίζεται και στιγματίζεται μια πολιτική προσωπικότητα είναι αποπροσανατολιστικές, δεν εξυπηρετούν κανένα δημόσιο συμφέρον και τείνουν στα όρια της αυτοδικίας.
Ξεκαθάρισε πάντως, πως η κυβέρνηση ούτε ήρωες θα φτιάξει, ούτε θα μπει σε κυνήγι προσώπων και στοχοποίησή τους.
Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση περιμένει ειδικά από τη ΝΔ, όχι με απλές θεωρητικές καταδίκες, αλλά με πράξεις από τα στελέχη της, να καταδικάσουν έμπρακτα και όχι απολογητικά το συγκεκριμένο σχέδιο και να δείξουν ότι συναισθάνονται το μέγεθος της ευθύνης ως προς τη διαμόρφωση κανόνων και πρακτικών στην πολιτική ζωή.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια