Πέρασαν Σπαρτάκ Μόσχας, Μπενφίκα, Τβέντε και Ντιναμό

Πέρασαν Σπαρτάκ Μόσχας, Μπενφίκα, Τβέντε και Ντιναμό

Άλλοι τέσσερις και… κλείσαμε!

Όσο μπορούσε έβαλε το χεράκι του (ή μάλλον το ποδαράκι του) ο Μάριο Μπαλοτέλι για να περάσει η… Ντιναμό Κιέβου στους «8» του Europa League!

Η ανόητη κλωτσιά του Ιταλού στον Ποπόφ κόστισε την αποβολή στον ίδιο (36’) και την ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι να απαντήσει με κάτι καλύτερο από το 1-0 στην ήττα (2-0) του Κιέβου!

Το «έγκλημα» του πρώτου ματς πλήρωσε και η Ζενίτ, που δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος (2-0) τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Τβέντε.

Άντεξε στην πίεση της Παρί Σεν Ζερμέν η Μπενφίκα και με το 1-1, πανηγύρισε επίσης την πρόκριση. Το ίδιο κατάφερε… με άνεση και στιλ η Σπαρτάκ Μόσχας, που καθάρισε «σαν αυγό» (3-0) για δεύτερη φορά τον Άγιαξ.

Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου 1-0 (0-2)

«Στο λαιμό του» πήρε τη Μάντσεστερ Σίτι ο Μάριο Μπαλοτέλι. Σε μια ακόμα επίδειξη ανωριμότητας, ο Ιταλός κλώτσησε τον Ποπόφ και άφησε από το 36’ την ομάδα του να κυνηγά ένα μίνι «θαύμα» -όπως φάνταζε η ανατροπή του 0-2 με παίκτη λιγότερο. Ακόμα, λοιπόν, και αν οι «πολίτες» πίστεψαν σ’ αυτό (με το γκολ του Κολάροφ) και το άγγιξαν στις ευκαιρίες που έχασαν έπειτα, στο τέλος πείστηκαν κι εκείνοι πως… θαύματα δεν γίνονται σήμερα.

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1 (1-2)

Όσο ιδανικά ξεκίνησε, άλλο τόσο… ψυχοβγαλτικά (για την Μπενφίκα) τελείωσε το ματς στο «Παρκ Ντε Πρενς». Με κληρονομιά το 2-1 του πρώτου ματς και τον Γκαϊτάν να τους βάζει επιπλέον μπροστά στο σκορ (27’) οι «αετοί» δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν ιδανικότερο «σενάριο». Μπορεί, λοιπόν, η απάντηση του Μποντμέρ ατο 35’ να του έδωσε σασπένς -και η δραματική εξέλιξη των τελευταίων λεπτών να το έκανε «θρίλερ»- αλλά τελικά οι Πορτογάλοι κατάφεραν να μείνουν όρθιοι στους «8».

Σπαρτάκ Μόσχας-Άγιαξ 3-0 (1-0)


Ούτε ένα μισάωρο δε χρειάστηκε η Σπαρτάκ, για να αποδείξει στον Άγιαξ πόσο… φρούδες ήταν οι ελπίδες του για ανατροπή του 0-1. Ακριβώς στο 30’, οι Ρώσοι ήταν ήδη δύο γκολ μπροστά (21’ Κομπάροφ, 30’ Ουέλιτον) και οι Ολλανδοί ήταν ήδη… απογοητευμένοι. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλεξ στο 54’ απλά έβαλε το «κερασάκι» στην… τούρτα της πρόκρισης για την ομάδα του Βαλερί Κάρπιν.

Ζενίτ-Τβέντε 2-0 (0-3)

Μουρμουρίζοντας τη ρωσική εκδοχή του «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» έφυγαν από το «Πετρόφσκι» οι οπαδοί της Ζενίτ. Νωρίτερα, η ομάδα τους είχε παίξει από το πρώτο λεπτό «σαν τη γάτα με το ποντίκι» την Τβέντε, είχε φτάσει ήδη από το 37’ (με τους Σιρόκοφ και Κερζάκοφ) ένα βήμα από τη μεγάλη ανατροπή, ωστόσο κάπου εκεί… μπούκωσε. Το άγχος δεν επέτρεψε στους Ρώσους να ξαναβρούν το δρόμο προς τα δίχτυα και (πατώντας πάνω στο ανέλπιστα ευρύ 3-0 του πρώτου ματς) η μαχητική Τβέντε βρέθηκε στους «8».

Πηγή: sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια