Το τσουνάμι σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του

Το τσουνάμι σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του

ΔΕΙΤΕ: Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους

Τα 8,9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που έπληξαν τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές στις επαρχίες Μιγιάγκι, Φουκουσίμα, Τσίμπα, Ιβάτε και Τόκιο. 

Περισσότερες από δώδεκα ώρες μετά από το σεισμό, οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 337 νεκρούς, 531 αγνοούμενους και 627 τραυματίες, αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι σε λίγες ώρες θα μετράμε χιλιάδες θανάτους.


 
Προς το παρόν, τα κυριότερα στοιχεία είναι τα εξής:

- Από 200 έως 300 κάτοικοι της Σεντάι βρέθηκαν νεκροί σε παραλία. Περίπου 1.800 κατοικίες στην περιοχή έχουν πληγεί από ένα κύμα ύψους δέκα μέτρων, σύμφωνα με την αστυνομία.




- Ένα φράγμα έσπασε στην περιοχή της Φουκουσίμα, παρασύροντας σπίτια, ενώ αρκετοί κάτοικοι αγνοούνται.
  
- Ένα πλοίο μιας ναυπηγικής εταιρείας του λιμανιού Ισινομάκι με περίπου εκατό ανθρώπους, παρασύρθηκε από το τσουνάμι στο νομό Μιγιάγκι.




-Δύο τρένα, τα οποία μεταφέρουν άγνωστο αριθμό επιβατών, αγνοούνται. Το ένα χάθηκε στην περιοχή Μιγιάγκι και το άλλο στην Ιβάτε.



-Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Σεντάι.



-Έξι χιλιάδες άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους γύρω από την πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταΐτσι, καθώς η πίεση στο εσωτερικό του αντιδραστήρα Νο.1 έχει αρχίσει να αυξάνεται, με κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας.


-Στο κέντρο του Τόκιο, η οροφή ενός κτιρίου κατέρρευσε την ώρα που 600 φοιτητές παρακολουθούσαν μια τελετή αποφοίτησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.


- Τουλάχιστον έξι πυρκαγιές αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα και 80 στις πληγείσες περιοχές.



-4,4 εκατ. σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στα βορειοανατολικά.

  - 

Εκτεταμένα προβλήματα έχουν προκληθεί στην σιδηροδρομική, οδική και εναέρια κυκλοφορία σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο, όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

- Ο αεροδιάδρομος της Σεντάι είχε πλημμυρίσει.

- Η βάση των δυνάμεων αυτοάμυνας της Μιτσουσίμα, που βρίσκεται κοντά στη Σεντάι, έχει σχεδόν βυθιστεί. 
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια