«Ιφιγένεια» ο Γεωργακόπουλος για να διασωθεί ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου

Ο Γ. Παπανδρέου «τορπιλίζει τη συναίνεση»

Ο Γ. Παπανδρέου «τορπιλίζει τη συναίνεση»

Νέα επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο και κατηγόρησε πως με τη στάση του «τορπιλίζει τη συναίνεση», εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος σε υψηλούς τόνους είπε ότι ο πρωθυπουργός μια μέρα μετά την πρόσκληση που είχε απευθύνει στον Αντώνη Σαμαρά επέλεξε να του επιτεθεί, κάτι που έκανε και μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μετά τη συνάντηση και ενώ υπάρχει μια συναίνεση στα αυτονόητα (επιμήκυνση, ευρωομόλογα, κ.λ.π.), τα οποία έχουμε πει εμείς πρώτοι, την επομένη στο υπουργικό Συμβούλιο υπήρξε η αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός έβαλε φωτιά. Για εμάς αυτό είναι αδιανόητο. Τορπιλίζει τη συναίνεση», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος αναφερόμενος παράλληλα στις επικείμενες ευρωπαϊκές συνόδους, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει χαλάρωση των όρων του Μνημονίου και επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος που είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαχείριση του χρέους».

«Λίγο αργά θυμήθηκε ο κ. Παπανδρέου να κάνει τον σκληρό, όταν για μήνες ήταν πειθήνιος και δεν διαπραγματευόταν το παραμικρό», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, διευκρινίζοντας ότι δεν αρκεί να «πάρουμε μόνο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής». «Χρειάζεται χαλάρωση των μέτρων του Μνημονίου».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό πως δεν θα δεχθεί να εμφανίσει η κυβέρνηση ως εθνική επιτυχία και αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης, την περαιτέρω... σκλήρυνση του Μνημονίου με κερασάκι την επιμήκυνση.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κληθείς να σχολιάσει τα επικριτικά σχόλια του Στρος Καν για τη χώρα μας τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν είναι η πρώτη φορά που διασύρεται η χώρα μας. 

Αναφερόμενος επίσης στην παραίτηση του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι «αποκαλύπτει την πλήρη διάλυση και ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου ακόμα και στον κρισιμότατο τομέα των εσόδων».

Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα, ίντριγκες και παιχνίδια εξουσίας μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τα οποία και αποκαλύπτουν το κυβερνητικό σκορποχώρι».

«Μέχρι τώρα η υστέρηση των εσόδων καλύφθηκε από τις θυσίες των μισθωτών και συνταξιούχων, τώρα φαίνεται ότι χρειάζεται και "Ιφιγένεια" για να διασωθεί ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης ζητώντας από την κυβέρνηση να λογοδοτήσει.

Τέλος, «ταπεινωτική» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνηση για τους μετανάστες της Υπατίας ο Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ «υπέκυψε σε εκβιασμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια