Σε εξέλιξη έρευνα για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Σε εξέλιξη έρευνα για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Στα ίχνη των ανθρώπων που διακινούν το υλικό οι αρχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε τέσσερις μεγάλες πόλεις της χώρας για την εξάρθρωση κυκλώματος διακινητών υλικού παιδικής πορνογραφίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος πραγματοποιούν έρευνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη σε Πάτρα και πιθανόν Καβάλα, προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη ανθρώπων που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας, οι χρήστες της οποίας αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο ακόμα και από προσωπικές συλλογές.

Οι αστυνομικοί ερευνούν ακόμα και το ενδεχόμενο στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα να έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα και στις οποίες απεικονίζονται ανήλικα αγόρια και κορίτσια σε άσεμνες στάσεις.

Την ιστοσελίδα εντόπισαν υπηρεσίες της Ιντερπόλ, οι οποίες παράλληλα εντόπισαν ηλεκτρονικά ίχνη από την Ελλάδα, ενώ έρευνες διεξάγονται και σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Από την Ιντερπόλ έστειλαν τα στοιχεία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας μας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες. Στην περίπτωση που αποδειχθεί πως στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί και διακινηθεί φωτογραφίες ανηλίκων και από την Ελλάδα, τότε η υπόθεση θα πάρει σοβαρές διαστάσεις, καθώς οι δράστες που θα συλληφθούν είναι δυνατόν να κατηγορηθούν και για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.


Πηγή: dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια