Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ

Δυστυχώς αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολύ ηλίθιοι, οι όποιοι μάλιστα είναι και πολύ ευτυχισμένοι, και νομίζουν ότι είναι απόγονοι του μεγάλου Αλέξανδρου, ότι είναι πολύ έξυπνοι, και ότι είμαστε ο καλύτερος λαός του κόσμου, τόσο μεγάλη άγνοια έχουν.
Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, ο λαός είναι απαίδευτος, αγράμματος, απολίτιστος, κάφρος, δεν σέβεται τίποτα, και κοιτάζει μόνο τον εαυτό του. Για να καταλάβετε πόσο ηλίθιος είναι σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις βγήκε το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, και ας έχει κάνει τόσα πολλά πράγματα εις βάρος του λάου. Στην Ιρλανδία το κόμμα που έβαλε την χώρα στο Δ.Ν.Τ. πήρε μόνο το 15%, οι ιρλανδοί δεν είναι ηλίθιοι όπως είμαστε εμείς οι έλληνες. Από παιδί θυμάμαι που μας έλεγαν αμόρφωτους, και Βλάχους, και με στενοχωρούσε πολύ αυτό, αλλά ακόμη και τώρα αυτή η κατάσταση της πλήρους αμάθειας συνεχίζετε, και θα συνεχίζετε για πάρα πολλά χρόνια ακόμη. Οι πολιτικοί μας θέλουν χωρίς κρητική σκέψη, και γνώση, και τα καταφέρνουν πολύ καλά.


Στις 25 Μαρτίου πραγματοποιείτε η γενική συνέλευση των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης, εκεί θα πάει και ο Γιωργάκης. Όπως όλοι γνωρίζετε για να κερδίσει τις εκλογές είχε πει απίστευτα ψέματα, όπως λεφτά υπάρχουν, δεν θα πάμε στο Δ.Ν.Τ. και πολλά αλλά τέτοια. Μπορεί όμως εάν θέλει στις Βρυξέλες να σώσει την Ελλάδα, και το μόνο που έχει να κάνει είναι να πει την αλήθεια έστω και τώρα. Δηλαδή να πει ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνεια της. Την ευρωπαϊκή ένωση δεν την συμφέρει να πτωχεύσει η Ελλάδα, γιατί θα έχει πολλά προβλήματα. Ο Γιωργάκης έχει αυτό το όπλο στα χέρια του, και μπορεί να το χρησιμοποιήσει, θα το κάνει όμως? Εγώ δεν το πιστεύω γιατί είναι δοτός, και δεν έχει κοκόβια. Εάν το κάνει αυτό ο πρωθυπουργός μας η ευρωπαϊκή ένωση θα αναγκαστεί να βοηθήσει την Ελλάδα, γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.                                                                                                                                       


Όπως έχετε καταλάβει όλοι η χώρα μας βρίσκετε σε τραγική κατάσταση, και εάν δεν βρεθεί λύση στις 25 Μαρτίου τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα. Ο απερχόμενος πρόεδρος της μπουντεσβάνκ κύριος Βέμπερ έκανε μια πρόταση για την ελληνική οικονομία, και πρότεινε να γίνει τριετές μορατόριουμ αποπληρωμής χρεών, δηλαδή να μην πληρώνουμε της δόσεις των δανείων για τρία χρόνια, και τα χρήματα που παίρνουμε από την τρόικα να πάνε για την ανάπτυξη της χώρας. Αυτή είναι μια λύση, αλλά δεν διορθώνει το πρόβλημα, γιατί μετά από τρία χρόνια πρέπει να πληρώνομαι πάλι τεράστια ποσά για τα δάνεια μας, απλά μεταφέρουμε το πρόβλημα πιο πίσω. Εάν κάνουμε αναδιαπραγμάτευση του χρέους μας, και κόψουμε κάποια λεφτά από το χρέος, θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξαναβγούμε στις αγορές, και δεν θα μας δανείζει κανείς, οπότε θα πτωχεύσουμε. 
Τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα, γιατί έχουν πολλά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, και θα χάσουν πολλά λεφτά, αλλά και οι τράπεζες έχουν πολλά ομόλογα, ειδικά το ταχυδρομικό ταμιευτήριο έχει το 37% των χρημάτων του σε ελληνικά ομόλογα, οπότε όλες οι τράπεζες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, και μερικές θα καταρρεύσουν πλήρως. 


Για να καταλάβετε σε τι άσχημη κατάσταση βρίσκετε σήμερα η χώρα μας, σας ενημερώνω ότι οι δαπάνες του ελληνικού δημοσίου τον μήνα είναι 11 δισεκατομμύρια ευρώ, και οι εισπράξεις είναι 5,5 δισεκατομμύρια μόνο, δηλαδή τον μήνα μπαίνουμε μέσα περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, εάν δεν είχαμε την τρόικα θα είχαμε καταρρεύσει πλήρως. Γι’ αυτό ότι και να κάνουμε είτε αναδιάρθρωση, είτε για τρία χρόνια δεν πληρώνουμε τα δάνεια μας, η οτιδήποτε άλλο, η κατάσταση της χώρας μας είναι μη αναστρέψιμη. Εάν η χώρα μας δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει, και να βρει μόνιμη λύση, τότε ο οίκος Fitch θα μας υποβαθμίσει, και τα ομόλογα μας από την κατηγορία σκουπίδια που είναι σήμερα θα πάνε πιο κάτω, δηλαδή στον πάτο, πιο κάτω δεν έχει. Έτσι φυσικά ότι και να κάνει η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει ποτέ στης αγορές. 


Η αποτυχία αυτής της ανάπηρης κυβέρνησης είναι δεδομένη, και μάλιστα πάνω στον πανικό της έχουν βγει σενάρια για επιστροφή στην δραχμή. Εάν γίνει αυτό θα οδηγήσει σε πτώση των εισοδημάτων κατά 50% με 60%, και θα υποτιμηθεί το νόμισμα κατά 30% τουλάχιστον, και η χώρα μας από τριτοκοσμική που είναι σήμερα θα πάει πολύ πιο πίσω. Αυτό που με εκνεύριζει περισσότερο είναι ότι αυτό το ανάπηρο κράτος ζητάει από τους πολίτες να πληρώνουν τα πάντα, χωρίς φυσικά να παρέχει τίποτα, ενώ αυτό δεν πληρώνει απολύτως τίποτα, και χρωστάει παντού, και δεν σέβεται καθόλου τον ελληνικό λαό, δηλαδή μας έχει για φτύσιμο, να δω εμείς πότε θα φτύσουμε αυτούς τους φασίστες, που μας κάνουν ότι θέλουν. 


Δυστυχώς για εμάς η Ελλάδα μπαίνει σε μια δραματική φάση, που νομίζω ότι δεν θα μπορέσει να βγει ποτέ. Αυτοί οι ανίκανοι πολιτικοί σας λένε συνέχεια ψέματα, ότι το πρόγραμμα σταθερότητας πάει καλά, ότι θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2011, ότι θα έχουμε ανάπτυξη στις αρχές του 2012, και άλλες τέτοιες μαλακίες. Όλα είναι ψέματα μην τους πιστεύετε. Η κατάσταση της χώρας είναι τραγική, και εάν δεν βρεθεί λύση στην ευρωπαϊκή ένωση στις 25 Μαρτίου, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ. Η μέρκελ δεν συζητάει να κατεβάσει τα επιτόκια, δεν δέχεται επιμήκυνση όλου του χρέους μας, και γενικά είναι αρνητική σε όλα.                   Προτρέπω για πολλοστή φορά όλους τους νέους που μπορούν, και έχουν την δυνατότητα να φύγουν από την Ελλάδα να το κάνουν τώρα, γιατί το μέλλον της χώρα μας προβλέπετε πολύ άσχημο.

www.zougla.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια