Αγρίεψε ήδη ο καιρός - Δείτε που μαίνονται θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες

imageΕπιδεινώνεται ο καιρός σε όλη τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου. Γύρω στη μία θυελλώδεις άνεμοι χτυπούν το νομό Αιτωλοακαρνανίας, το νομό Αχαΐας, τον νομό Λακωνίας, και την Κεφαλλονιά.

Έντονες βροχοπτώσεις στα
ορεινά της Ηπείρου, στην κεντρική Στερεά και στη δυτική Κρήτη. Το σύστημα κινείται από την Ιταλία προς τη χώρα μας και όσο πλησιάζει τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.Αναλυτικα, βροχές πέφτουν σε Αγρίνιο, Αντίκυρα Βοιωτίας, ορεινή Ναυπακτία, Τανάγρα. Βρέχει επίσης σε Ιθάκη και Λευκάδα, ενώ σε όλα τα άλλα νησιά της Επτανήσου υπάρχει έντονη συννεφιά.

Γύρω στη μία το μεσημέρι, στους 8 βαθμούς η θερμοκρασίας στηνΑλεξανδρούπολη, στους 7 στη Ροδόπη, στον ένα βαθμό η θερμοκρασία στους Μεταξάδες Έβρου, πέντε βαθμοί Κελσίου στηΣαμοθράκη. Στους έξι βαθμούς η θερμοκρασία σε Τρίκαλα και Λάρισα. Στους -2 βαθμούς η θερμοκρασία στο Σέλι, στους 4 βαθμούς στηνΚοζάνη, στον 1 βαθμό στο Καιμακτσαλάν, στον -2 στη Βασιλίτσα και στον -1 βαθμό η θερμοκρασία στα Τρία – Πέντε Πηγάδια.

Στον ένα βαθμό η θερμοκρασία στην Αράχωβα, στους 4 βαθμούς στοΚαρπενήσι – σε ορισμένες περιοχές του Καρπενησίου όπως στο Μυρίκι είναι στους 0 βαθμούς -, στον ένα βαθμό στον Παρνασσό όπου σημειώνονται και βροχές.

Καραμπόλα στην Κορίνθου - Τρίπολης

Σταδιακά αρχίζει να αποκαθίσταται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης που είχε διακοπεί στο ρεύμα προς Τρίπολη λίγο πριν τα διόδια Σπαθοβουνίου όταν σημειώθηκε καραμπόλα τριών αυτοκινήτων και μέχρι αυτά να απομακρυνθούν. Δημιουργήθηκε ουρά αρκετών χιλιομέτρων και εκνευρισμός στους οδηγούς, αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και υπάρχει ροή αυτοκινήτων.

Ραγδαία επιδείνωση από Κ. Δευτέρα

 Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ο καιρός θα επιδεινωθεί από την Δευτέρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής. Θα χιονίσει ακόμα και στα νησιά.

Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Στα ανατολικά και τα νότια όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.

Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθηνας.
'Οπως δήλωσε στο Νewsit ο Αντώνης Λάλος, Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, η ψύχρα θα γίνει αισθητή από την Κυριακή το βράδυ που θα ενισχυθούν οι βοριάδες.H σημαντική μεταβολή του καιρού ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα. Τότε θ' αρχίσει να χιονιζει και στα πεδινά. 

Στην Αττική θ' αρχίσει να χιονίζει από το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη περιμένουμε χιονοπτωσεις που δεν αποκλείεται να ειναι ισχυρές και σε πεδινές περιοχές στα Βόρεια του νομού. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της μέρας την Τρίτη και την Τετάρτη τα χιονια θα φτάσουν τουλάχιστον έως το κέντρο της πόλης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια