Ήρθε για να… μείνει

Ήρθε για να… μείνει

Ο Χιμένεθ δεν πάει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν

Ο Ανδαλουσιανός επέστρεψε από την πατρίδα του και -παρά τα σενάρια που αναπτύχθηκαν περί Μάλαγας- δεν προκύπτει από πουθενά διάθεση (πρόωρης) επιστροφής του εκεί.


Αντίθετα, προκύπτει… όλο και μεγαλύτερη πρόθεση, από μέρους του, να διατηρήσει το 4-4-2, που «παρήγαγε» τη μετάλλαξη της ΑΕΚ την προηγούμενη Κυριακή.

Η αναφορά στον Χιμένεθ (από το ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser») ως υποψήφιου να διαδεχθεί τον Πελεγκρίνι στον πάγκο της Μάλαγα, δεν προκάλεσε άγχος στην ΑΕΚ. Όχι τόσο, λόγω του ότι ο Ισπανός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2012. Αλλά κυρίως, λόγω του ότι στις τελευταίες επαφές του με τον Σταύρο Αδαμίδη, αλλά και τον Πέτρο Παππά, δεν έδειξε τάσεις φυγής από την «Ένωση».

Αντίθετα, είχε εκδηλώσει την πρόθεση να παραμείνει και τον επόμενο χρόνο στην ομάδα -με προϋπόθεση, βέβαια, πως εκείνη θα υποστηριχθεί (και εμπράκτως) από τους ιδιοκτήτες στην προσπάθεια να αναδιοργανωθεί. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, λοιπόν, μόνο η μη τήρηση της συγκεκριμένης δέσμευσης από τη διοίκηση μπορεί να οδηγήσει τον Χιμένεθ στην έξοδο.

Rotation… επιτρέποντος!

Το «πείραμα» του 4-4-2 στο παιχνίδι της Κυριακής αποδείχθηκε -κάτι παραπάνω από επιτυχημένο. Τόσο πολύ, που ο Χιμένεθ να σκέφτεται την οριστική καθιέρωσή του ως διάταξη της ομάδας. Μοναδική περίπτωση, λοιπόν, εκείνη να μη το «φορέσει» και στο δύσκολο προσεχές ματς με την Καβάλα φαντάζει το (ενδεχόμενο) rotation ενόψει ΠΑΟΚ.

Διότι, μπορεί ο Χιμένεθ να δίνει μεγάλη βαρύτητα στο κυριακάτικο παιχνίδι (και το ίδιο να προσπαθεί να περάσει και στους παίκτες του), ωστόσο η κρισιμότητα της ρεβάνς του Κυπέλλου κάνει πιθανή την… ξεκούραση κάποιων από τα ατού του. Κάτι που δεν αποκλείει, λοιπόν, την επιλογή μιας ενδεκάδας -βάσει του «παλιού» 4-2-3-1.

Όπως και να ‘χει, πάντως, στη διάθεσή του Ισπανού θα βρίσκονται σχεδόν όλα τα «όπλα» του, καθώς -με την επιστροφή και των Λυμπερόπουλου, Γιάχιτς, Γκέντσογλου- μοναδικές απουσίες την Κυριακή θα είναι αυτές των τιμωρημένων Μάκου και Καφέ.

Πηγή: sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια