Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία

Βιβλική καταστροφή στην 

Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία

Ιαπωνία


    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Σε συναγερμό έχει τεθεί ο μισός πλανήτης μετά το σεισμό 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία και το τσουνάμι που σάρωσε τις ακτές της ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Σε πολλές χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού εκκενώνονται καθώς τα κύματα ξεπερνούν σε ύψος νησιά του Ειρηνικού και υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να τα σβήσει από το χάρτη. 

Τουλάχιστον δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo αλλά εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος. Υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς τραυματίες, για πυρκαγιές και για κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε στη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές.

Σημειώνονται διαρκώς μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 6,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 66 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο. 

«Ήταν το χειρότερο που έχω ζήσει τα 20 χρόνια που βρίσκομαι στην Ιαπωνία», δήλωσε η ανταποκρίτριες του Reuters στη χώρα Linda Sieg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji ο χώρος στάθμευσης της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε και δεν είναι ακόμα γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι την ώρα του σεισμού. 

Τα νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους στο λιμάνι Σεντάι στα βόρεια της χώρας, σχηματίζοντας έναν τεράστιο χείμαρρο με αυτοκίνητα, βάρκες και ερείπια από κτήρια που κατέρρευσαν. 

Αυτήν την ώρα πολεμικά πλοία της Ιαπωνίας κατευθύνονται προς την περιοχή του Μιγιάτζι, η οποία επλήγη από τον σεισμό, ενώ οκτώ πολεμικά αεροσκάφη επιθεωρούν την περιοχή. 

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε διυλιστήριο στην Ιισιχάρα, στην περιοχή του Τόκιο. Το βιομηχανικό συγκρότημα που διαχειρίζεται η ιαπωνική πετρελαϊκή εταιρία Cosmo Oil έχει τυλιχτεί στις φλόγες, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση. Η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων στις περιφέρειες Μιγιάτζι και Φουκουσίμα στην πλευρά του Ειρηνικού διακόπηκε αυτομάτως. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια.

Εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα, το γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου, ενώ «κατρακύλησε» και το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Τρελάθηκε ο σεισμογράφος


ΔΕΙΤΕ: Πώς καταγράφηκε ο σεισμός στην Ιαπωνία

Ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα είναι αυτός που χτύπησε σήμερα την Ιαπωνία, με μέγεθος 8,9 Ρίχτερ, προκαλώντας το καταστροφικό τσουνάμι που σάρωσε τις ακτές της.


Οι σεισμογράφοι του Γαλλικού Ινστιτούτου Σεισμολογίας RENASS, στο Στρασβούργο, αποτύπωσαν τη δόνηση.


Δείτε τις φωτογραφίες










Στους 28 οι νεκροί, φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων

Σε συναγερμό βρίσκεται ο μισός πλανήτης μετά τον ισχυρό σεισμό 8,9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που σάρωσε την Ιαπωνία.
Σπίτια και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα που έφθαναν τα δέκα μέτρα σε ύψος και αυτοκινητόδρομοι καλύφθηκαν πλήρως από το νερό. Το τσουνάμι κάλυψε τεράστιες εκτάσεις στην παράκτια πόλη Σεντάι και τα τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν αυτοκίνητα και βάρκες να επιπλέουν στο νερό.


Ο σεισμός προκάλεσε τον κλυδωνισμό των ουρανοξυστών στο Τόκιο, στα νότια, όπου οι δρόμοι κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ήταν γεμάτοι από κατοίκους της περιοχής που περίμεναν να βρουν ένα μέσο διαφυγής καθώς τρένα και λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν.


Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν πριν από λίγο οι αρχές της Χιλής αλλά και του Γκουάμ, όπου οι παραλίες εκκενώθηκαν.


Ένα πυρηνικό εργοστάσιο τυλίχτηκε στις φλόγες προκαλώντας μεγάλη αγωνία, ενώ πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.


Νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 28 νεκρούς στη χώρα ενώ τριάντα ομάδες έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να μεταβούν στην Ιαπωνία και να προσφέρουν βοήθεια, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.
Παρότι οι Ιάπωνες είναι συνηθισμένοι στους σεισμούς και η αντίδρασή τους χαρακτηρίζεται από αδιανόητη ψυχραιμία, υπήρξαν και στιγμές που ο πανικός κυριάρχησε.


Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε ότι ξέσπασαν 14 πυρκαγιές στο Τόκιο μετά το σεισμό, ενώ στις φλόγες έχει τυλιχτεί και ένα διυλιστήριο στη Σίμπα, λίγο έξω από την πρωτεύουσα.


Μετά το σεισμό εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Τόκιο και πλήθη συγκεντρώνονταν μπροστά από τις οθόνες των τηλεοράσεων των καταστημάτων για να ενημερωθούν για το σεισμό.






ΔΕΙΤΕ: Συγκλονιστικό βίντεο


Τσουνάμι-γίγας με κύματα πιο ψηλά από τα νησιά του Ειρηνικού!


Ο σεισμός έγινε αισθητός έως το Πεκίνο!

Σε ύψος μεγαλύτερο από αυτό ορισμένων νησιών του Ειρηνικού έφτασαν τα κύματα από το τσουνάμι που προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός των 8,9 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Ιαπωνία, ισοπεδώνοντας τις ακτές της χώρας και παρασύροντας ανθρώπους, πλοία, αυτοκίνητα και κτήρια.

Ο Ερυθρός Σταυρός σήμανε συναγερμό καθώς το τσουνάμι κινείται αυτή την ώρα με κύματα που είναι μεγαλύτερα από κάποια νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, τα οποία μπορεί απλά να σβήσει από το χάρτη. 






Σε επιφυλακή ο μισός πλανήτης

ΔΕΙΤΕ: Συναγερμός μέχρι τη Νότια Αμερική για το τσουνάμι

Εκκενώνονται περιοχές στον Ειρηνικό Ωκεανό μετά το τσουνάμι που σάρωσε την Ιαπωνία ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Οι εκκενώσεις αφορούν τις Φιλιππίνες, τη Χαβάη, την Ταϊβάν, τις Νήσους Κουρίλες και της Νήσους Μαριάννες.


Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι το πρώτο κύμα από το τσουνάμι αναμένεται να πλήξει την ανατολική ακτή μεταξύ 5 μμ και 7 μμ . Η προειδοποίηση αφορά τη Ρωσία, τις Νήσους Μαριάννες, τις Φιλιππίνες, το νησί Γκουάμ, την Ταϊβάν, τα Νησιά Μάρσαλ, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Μικρονησία και τη Χαβάη, μέχρι την Αυστραλία και τη νότια Αμερική. Οι περιοχές που έχουν εξαιρεθεί είναι η βόρεια Αμερική και ο Καναδάς.


Όπως είπε ο Ρενάτο Σόλιντουμ, διευθυντής του Ινστιτούτου, αναμένεται ότι το τσουνάμι θα έχει ύψος ένα μέτρο.


Η Διοίκηση της Ακτοφυλακής της Ταϊβάν ξεκίνησε ήδη να απομακρύνει κάποιους κατοίκους από την ανατολική ακτή της νήσου, αλλά δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των κατοίκων που απομακρύνθηκαν.


Κύματα ύψους ενός μέτρου ήδη έπληξαν τις Νήσους Κουρίλες απ΄όπου έχουν απομακρυνθεί 11.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στη Σαχαλίν. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι τα επόμενα κύματα μπορεί να έχουν μεγαλύτερο ύψος.


Οι αρχές προειδοποίησαν τα πλοία να απομακρυνθούν από τα λιμάνια.


Οι αρχές της Χαβάης διέταξαν την εκκένωση των παράκτιων περιοχών, ενώ οι κάτοικοι στις Νήσους Μαριάννες, σε περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο της θάλασσας, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.


Στη Ρωσία 11.000 άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 


Στην παρακάτω εικόνα απεικονίζεται η πρόβλεψη της Εθνικής Αρχής Ωκεανών και Ατμόσφαιρας σχετικά με το πού και πότε μπορεί να εκδηλωθεί τσουνάμι.





Συναγερμός για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό


Εκτός Καναδά και ΗΠΑ

Όλες τις χώρες του Ειρηνικού μέχρι και το Μεξικό και τις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής που «βλέπουν» στον Ωκεανό περιλαμβάνει η προειδοποίηση για τσουνάμι που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε. 


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Χαβάη και τις ακτές της Βόρειας Αμερικής - από την Αλάσκα ως την Καλιφόρνια, αλλά και για τις παράκτιες περιοχές που βρίσκονται στις πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Όρεγκον.


Στην ανατολική Κίνα οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις παραλίες.


Μεταξύ των χωρών όπου η προειδοποίηση για τσουνάμι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ είναι οι: Ρωσία, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, Ινδονησία, Παπούα Νέα Γουινέα, Φίτζι, Μεξικό, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Παναμάς, Ονδούρα, Χιλή, Ισημερινός, Κολομβία και Περού.


Στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία όπου αρχικά εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι έχει τώρα αρθεί. Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί καταστροφικό τσουνάμι.


Η ακτοφυλακή της Ταϊβάν έχει ξεκινήσει να απομακρύνει τους κατοίκους της πυκνοκατοικημένης ανατολικής ακτής.


Η Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κύματα ύψους περίπου 50 εκατοστών αναμένεται να φθάσουν στις βόρειες και ανατολικές ακτές της νήσου αργότερα εντός της ημέρας.


Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Χαβάης διέταξε την εκκένωση όλων των παράκτιων περιοχών, συμπεριλαμβανομένης της Χονολουλού, μέχρι τις 2 π.μ τοπική ώρα  


Το πρώτο κύμα τσουνάμι αναμένεται να φθάσει στη Χαβάη στις 3 π.μ τοπική ώρα.


Συναγερμός για τσουνάμι εκδόθηκε και στον Ισημερινό, αλλά η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας δεν διέταξε την εκκένωση των παράκτιων περιοχών.


Κύματα αναμένεται να πλήξουν στις 7 μμ τοπική ώρα και τη νήσο Γκουάμ του Ειρηνικού Ωκεανού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 2.400 χιλιομέτρων νοτίως της Ιαπωνίας.


Ο κόσμος έχει ήδη απομακρυνθεί από τις παραλίες και οι ένοικοι των ξενοδοχείων μεταφέρονται σε δωμάτια υψηλότερων ορόφων, ενώ στις γεινοτινές Βόρειες Μαριάννες όλοι οι ένοικοι ξενοδοχείων κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τους πρώτους ορόφους των κτιρίων.


Η Παπούα Νέα Γουινέα εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι που θα ισχύει από τις 9 μ.μ τοπική ώρα για τις βόρειες επαρχίες της.


Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από τμήματα της ανατολικής Ρωσίας.


Η επιχείρηση εκκένωσης των περιοχών επικεντρώνεται στη νήσο Σαχαλίνη και στις Νότιες Κουρίλες και ιδιαίτερα στο Σικοτάν και το Κουνασί

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια