Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ με εικονικές συνταγές

Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ με εικονικές συνταγές

Παραπέμπονται ένας γιατρός και δύο φαρμακοποιοί

Κομπίνα σε βάρος του ΙΚΑ με θύματα ανυποψίαστους ασφαλισμένους φέρεται ότι είχε στήσει ένας γιατρός από την Αχαΐα, με τη συνδρομή τουλάχιστον δύο φαρμακείων της Πάτρας.

Πάνω από δεκαπέντε ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, που διαμένουν στην Αττική, βρέθηκαν ξαφνικά να λαμβάνουν φάρμακα από τον εν λόγω γιατρό για παθήσεις που ποτέ δεν είχαν και οι σχετικές συνταγές να εκτελούνται από τα συγκεκριμένα φαρμακεία.

Την κομπίνα γιατρού και φαρμακοποιών επιβεβαιώνει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης, ο οποίος ανέφερε ότι η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα και στη Δικαιοσύνη.

Μετά την αποκάλυψη της κομπίνας το ΙΚΑ αφαίρεσε από τον συγκεκριμένο γιατρό το δικαίωμα συνταγογράφησης. Το ύψος της κομπίνας -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων του ΙΚΑ- αγγίζει τα 100.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του ΙΚΑ, πριν από μερικούς μήνες διαπιστώθηκαν από την υπηρεσία ελέγχου συγκεκριμένες περιπτώσεις έκδοσης εικονικών συνταγών, από γιατρό που υπηρετεί στην Αχαϊα, επ' ονόματι ασφαλισμένων του ιδρύματος που κατοικούν μόνιμα στην περιοχή της Αττικής και οι εν λόγω συνταγές φέρεται να είχαν εκτελεστεί σε φαρμακεία στην Πάτρα.

Οι ασφαλισμένοι δήλωσαν εγγράφως, στο ΙΚΑ που κλήθηκαν για εξηγήσεις, ότι δεν χρησιμοποιούσαν τα φάρμακα που συνταγογραφούνταν στις εν λόγω συνταγές και δεν έπασχαν από τις αναγραφόμενες παθήσεις, καθώς και ότι δεν έχουν μεταβεί στην Πάτρα για την εκτέλεση των συγκεκριμένων συνταγών. Από την έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι οι σχετικές αγωγές δεν ήταν καταχωρισμένες στα βιβλιάριά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κόσμος» οι δύο φαρμακοποιοί είναι ιδιαίτερα γνωστοί στην Πάτρα και μάλιστα ο ένας πρόσφατα... απασχόλησε την δημοσιότητα... για διαφορετικό από το σκάνδαλο θέμα. Όσο για τον άλλον, είναι γνωστός φαρμακοποιός στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Πάτρας. Πάντως η έρευνα είναι σε εξέλιξη, οπότε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος της ευθύνης των φαρμακοποιών.

Πηγή; dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια