Χαμόγελα στο ALTER. Το παρασκήνιο των εξελίξεων του τηλεοπτικού σταθμού

Αποκλειστικο: Χαμόγελα στο ALTER. Το παρασκήνιο των εξελίξεων του τηλεοπτικού σταθμούΠολύ κοντά σε λύση βρίσκεται το αδιέξοδο που επικρατεί, εδώ και δύο μήνες περίπου, στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Επενδυτές από την Κύπρο  έχουν έρθει σε τελική συμφωνία με τις τράπεζες που έχουν δανειοδοτήσει το σταθμό αλλά και με τους μετόχους του.


Η συμφωνία προβλέπει ότι...
ο όμιλος "ΑΡΓΩ" θα αγοράσει μετοχές του ΑLTER και θα βάλει ζεστό χρήμα που θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες του. Χρήματα θα βάλουν και οι σημερινοί μέτοχοι του καναλιού. Οι τράπεζες θα διευκολύνουν την εταιρία στην αποπληρωμή των δανείων της με τον ρητό όρο το πρόγραμμα περικοπής δαπανών που έχει συμφωνηθεί να τηρείται με απόλυτη πιστότητα.

Εδώ και τρεις μήνες όλοι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και αυτή την εβδομάδα βρίσκονται στα σπίτια τους μιας και έχει γίνει αναστολή προγράμματος.

Το  νέο πρόγραμμα προβλέπει περικοπή θέσεων εργασίας και δραστική μείωση όλων των εξόδων ώστε η επιχείρηση να καταστεί βιώσιμη. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος των ψυχαγωγικών εκπομπών από την επόμενη σεζόν δε θα είναι στον αέρα του καναλιού μιας και υπάρχει γραμμή να δοθεί αποκλειστικά ενημερωτικός χαρακτήρας στο κανάλι. Αυτό έχει θορυβήσει τους δημοσιογράφους των εκπομπών αλλά, όπως δηλώνουν άτομα που παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις αυτές τις ημέρες, είναι αδύνατο το κανάλι να επιβιώσει με τόσο μεγάλο αριθμό προσωπικού. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας οριστικοποιούνται αυτές τις ώρες και θα γνωστοποιηθούν πρώτα στο χρηματιστήριο και το ΕΣΡ. Αν όλα πάνε έτσι όπως έχει το ρεπορτάζ στις 16 Απριλίου όλα το προγράμματα θα ξεκινήσουν κανονικά με την προΰπόθεση ότι θα έχουν εξοφληθεί οι πληρωμές τεχνικών και δημοσιογράφων στα δεδουλευμένα τριών μηνών.

Αυτή είναι μια ευχάριστη εξέλιξη μετά τις συνεχόμενες απεργίες των δημοσιογράφων και παρακολουθώντας μεγάλα ονόματα όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Κώστας Χαρδαβέλας και η Αγγελική Νικολούλη να μην μπορούν να κάνουν την δουλειά τους (και συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στα πρόσωπα που εξακολουθούν να μην έχουν πληρωθεί).

Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει και ανακοίνωση από την εταιρία που αναλαμβάνει το σταθμό επιβεβαιώνοντας το θετικό κλίμα που υπάρχει στο κανάλι του Μπουρναζίου.

queen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια