Αστυνομικοί πυροβολούν 14χρονο εν ψυχρώ

Συγκλονίζουν οι εικόνες πέντε αστυνομικών να πυροβολούν ένα 14χρονο αγόρι έξω από το σπίτι του. Το αγόρι επιβίωσε από καθαρή τύχη. Οι αστυνομικοί έχουν συλληφθεί. Δείτε το βίντεο (Vid)


Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Βραζιλίας μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, όπου φαίνονται αστυνομικοί να πυροβολούν εξ επαφής ένα 14χρονο αγόρι.
Το αγόρι, που δέχτηκε πέντε πυροβολισμούς, επιβίωσε από καθαρή τύχη, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του εισαγγελέα Cristina Magda Pereira Goes, και έχει ενταχθεί μαζί με την οικογένειά του σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Οι πέντε αστυνομικοί που συμμετείχαν στις αποτρόπαιες ενέργειες, μετά την προβολή του βίντεο από τηλεοπτικό δίκτυο της Βραζιλίας, τελούν υπό κράτηση.
Στο βίντεο διακρίνονται οι αστυνομικοί να έχουν περικυκλώσει τον 14χρονο και να τον σπρώχνουν, ενώ στην συνέχεια ανοίγουν πυρ εναντίον του από κοντινή απόσταση. Η μητέρα του, όταν αντιλήφθηκε το συμβάν, άρχισε να ουρλιάζει για βοήθεια.
 Οι αστυνομικοί, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας Joao Bosco Valente, του μετέφεραν ότι ανέκριναν τον 14χρονο για ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε ένα έγκλημα στην περιοχή. Ωστόσο δεν έδωσαν καμία εξήγηση αναφορικά με το λόγο για τον οποίο πυροβόλησαν το παιδί.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Manaus τον περασμένο Αύγουστο έξω από το σπίτι του αγοριού, αλλά το βίντεο ήρθε στο φως πριν από λίγες ημέρες.
Οι γονείς του 14χρονου αγοριού, ο υπεύθυνος που διαχειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας και είχε το βίντεο στην κατοχή του και ο δημοσιογράφος στον οποίο το παρέδωσε δίσταζαν να προχωρήσουν στη δημοσίευσή του, φοβούμενοι αντίποινα από αστυνομικούς.
"Αισθάνθηκαν ασφαλείς μόνο όταν εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ασφαλείας μαρτύρων. Αυτό που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν βάρβαρο. Αγνόησαν το βασικό καθήκον της αστυνομίας που είναι η προστασία του κόσμου", σημείωσε ο εισαγγελέας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια