Τα χρήματα των Απόδημων Ελλήνων γιά το ''ομόλογο της Διασποράς'', η κυβέρνηση του GAP, τα θέλει σε επιταγές ή μετρητά;

G. A. PapandreouΗΠA: ''Βράζει'' η Ομογένεια... Αγανάκτηση και απογοήτευση


''ΜΠΡΑΒΟ'', στον πρωθυπουργό της Ελλάδας GAP, στον υπουργό Εξωτερικών και στους ''άξιους'' διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ: Κατάργησαν τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις αντικατέστησαν με εκδηλώσεις γιά το...Ολοκαύτωμα και προς ''τιμήν'' Ελλήνων... υπουργών, πολιτικών
.

(Παρά την εντυπωσιακή δουλοπρέπεια του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και των διπλωματικών μας αποστολών στις ΗΠΑ, ΔΕΝ είδαμε -ως αντάλλαγμα- έστω ΜΙΑ εκδήλωση στην πρεσβεία ή στα προξενεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ ή σε εβραιοαμερικάνικη Οργάνωση, γιά τα ''ελληνικά Ολοκαυτώματα'' ή άλλα ελληνικά ζητήματα).

Nαι, να τιμηθεί το Ολοκαύτωμα, αλλά όχι γιά χάρη του να καταργείται και η εκδήλωση γιά την εθνική επέτειο της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, κατάργησε (2010) τις καθιερωμένες δεξιώσεις-εκδηλώσεις στις πρεσβείες και στα προξενεία της Ελλάδας, γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, υποτίθεται γιά ''λόγους οικονομίας'', αλλά και ''γιά λόγους συμβολισμού''. Ακόμα και όταν Ομογενείς προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν τα έξοδα, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική, γεγονός που μας δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται γιά την ιστορία μας και την απόδοση της πρέπουσας τιμής στους ήρωες της επανάστασης στα 1821, που μας απελευθέρωσαν.

Oι εκδηλώσεις γιά το Ολοκαύτωμα αντικατέστησαν τις εκδηλώσεις γιά την 25η Μαρτίου 1821
''Aνεπιθύμητοι'' οι...'Ελληνες και οι Ελληνοαμερικανοί γιά να τιμούν την εθνική τους επέτειο στο γενικό προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, αλλά ευπρόσδεκτοι οι Αμερικανο-Εβραίοι, γιά να τιμάται το Ολοκαύτωμα !!!


Στις 10 Φεβρουαρίου 2011, έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση γιά το Ολοκαύτωμα, που διοργάνωσε το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη... Παρόντες, περίπου 60 καλεσμένοι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, Αμερικανοεβραίοι. Εκεί και ο αρχιεπίσκοπός μας, Δημήτριος. Δόθηκε και μικρή θεατρική παράσταση. Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν ολίγων από τους καλεσμένους, στην προξενική κατοικία.
Καλεσμένος και ο αξιωματούχος του ελληνικού σύλλογου ''Αργοναύτες'', που ''γιά ψύλου πήδημα'', χαραχτηρίζει και συκοφαντεί γραπτά, Ελληνοαμερικανούς, Οργανώσεις και ελληνικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ (και στην Ελλάδα), ως ''λυσσαλέους αντισημίτες'', ''αντιαμερικανούς'', ''παρανοϊκούς'', ''ξενόφοβους'' κ.ά... Υποθέτουμε τον κάλεσε η εντιμ. γενική πρόξενος της Ελλάδας (γιά να ''επιβραβεύσει'' τις πράξεις του;).

Στην εκδήλωση στο γενικό Προξενείο, μίλησαν γιά το Ολοκαύτωμα: Οι γεν. πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου (οι κυρίες Μπαλτά και Σοφιανού), ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο καθηγητής ραβίνος Μάρτιν Κόεν, ο πρόεδρος των ''Αμερικανών φίλων του ελληνικού Εβραϊκού Μουσείου'', Σολομόν Ασέρ και ο αντιπρόεδρος τουσυλλόγου Νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες», Απόστολος Ζουπανιώτης.


20.000 ευρό θα μοιράσει (2011) το γεν. Προξενείο Νέας Υόρκης σε ομογενειακές Οργανώσεις, που έχουν χρήμα στα ταμεία τους. Αλλά η δεξίωση-εκδήλωση γιά την εθνική μας επέτειο, καταργήθηκε γιά ''λόγους οικονομίας''!!!

Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου 1821, κατάργηση δεξιώσεων-εκδηλώσεων σε πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας: Τι θα κάνουν οι ''φορείς-Οργανώσεις της Ομογένειας'';GAP-papandreouΗ κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, κατάργησε (2010) τις καθιερωμένες δεξιώσεις-εκδηλώσεις στις πρεσβείες και στα προξενεία της Ελλάδας, γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, υποτίθεται γιά ''λόγους οικονομίας'', αλλά και ''γιά λόγους συμβολισμού''. Ακόμα και όταν Ομογενείς προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν τα έξοδα, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική, γεγονός που μας δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται γιά την απόδοση της πρέπουσας τιμής στους ήρωες της επανάστασης στα 1821, που μας απελευθέρωσαν. Κι ενώ κατάργησε τις δεξιώσεις γιά την εθνική μας επέτειο, συνεχίζει να ''εγκρίνει'', δεξιώσεις γιά τους επισκεπτόμενους τις παροικίες υπουργούς, στις πρεσβείες και στα προξενεία ή δεξιώσεις-εκδηλώσεις σχετικές με το Ολοκαύτωμα. Η ''οργανωμένη Ομογένεια'' στις ΗΠΑ, τι προτίθεται να πράξει; ΤΙ μήνυμα θα δώσουμε στα παιδιά, στα εγγόνια μας και στους φιλέλληνες Αμερικανούς συμπολίτες μας;... (''K'', 14 Ιαν. '11)
Επιστολή Ομοσπονδίας Φλόριδας στον γενικό πρόξενο Τάμπα, γιά εορτασμό 25ης Μαρτίου 1821:«Θεωρούμε ότι ο εορτασμός της εθνικής επετείου από τις ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες, όπως συνηθίζεται γιά πολλές δεκαετίες, αποτελεί χρέος τιμής προς τους Αγωνιστές του 1821 που θυσίασαν την ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.  Η 25η Μαρτίου 1821, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους λαούς, προς φίλους και εχθρούς, ότι ο Ελληνικός λαός, δεν νικιέται, δεν πτοείται, αλλά αγωνίζεται για τα ιδανικά, τις αξίες και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μας. Ιδιαίτερα σήμερα, που η πατρίδα μας και ο λαός της περνούν δύσκολες ώρες.
Είμαστε βέβαιοι ότι, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας θα κερδίσουμε και την δύσκολη οικονομική μάχη για να ξανακερδίσει η Ελλάδα το κύρος και την αξιοπιστία που της αρμόζουν.
Αναμένουμε την θετική απάντησή σας, για να συνεορτάσουμε την εθνική μας επέτειο, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, στο κτίριο του γενικού μας Προξενείου, στην Τάμπα της Φλώριδας.
Γνωρίζοντες ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάργησε τον περασμένο χρόνο τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την εθνική μας επέτειο, τυπικά γιά λόγους οικονομίας, η Οργάνωσή μας είναι διατεθειμένη ν' αναλάβει όλα τα απαιτούμενα έξοδα, ώστε να μην επιβαρυνθεί το υπουργείο Εξωτερικών και κατά προέκταση ο ελληνικός λαός...
Υπογραφή, Mιχάλης Σέρβος, πρόεδρος»... (22 Ιαν. 2011)

Ερώτηση βουλευτή στον υπουργό Εξωτερικών, γιά ζήτημα κατάργησης εκδηλώσεων σε πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας, γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821... (Το κείμενο)
Σημ.: Επιτέλους, λύθηκε το μυστήριο: Η κυβέρνηση του ''Τροϊκα-νού'' GAP κατάργησε τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την 25η Μαρτίου σε πρεσβείες και προξενεία, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα. Τα ξόδεψαν, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, η Μαριλίζα και ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο Δημητράκης. 'Εκαναν ανακαίνιση στα γραφεία τους, που στοίχισε κοντά 90.000 ευρό στους 'Ελληνες φορολογούμενους. Πολιτικοί του επιπέδου τους, χρειάζονται και καινούργια, αναπαυτικά έπιπλα γιά να ξεκουράζουν τους (ευτραφείς)...πισινούς τους, διαφορετικά δεν παράγουν ''ευτραφές έργο''.


Οι...''λυσσαλέοι αντισημίτες, παρανοϊκοί, αντιαμερικανοί'' και οι...''λυσσαλέα καταγγέλλοντες''
Απειλές,  χαραχτηρισμοί από ''παράγοντα'' της Ομογένειας, αξιωματούχο του συλλόγου νομού Μαγνησίας (έδρα Νέα Υόρκη), ''Αργοναύτες''...''Γιά ψύλου πήδημα'', χαραχτηρίζει- συκοφαντεί γραπτά, Ελληνο- αμερικανούς, Οργανώσεις και ελληνικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ (και στην Ελλάδα), ως ''λυσσαλέους αντισημίτες'',''αντιαμερικανούς'', ''παρανοϊκούς'', ''ξενόφοβους'' κ.ά. 

          
Μας το έστειλε το  http://www.kalami.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια