Ο έλληνας ορειβάτης που καταρρίπτει τα ρεκόρ παρά το τετραπλό μπαϊπάς!

Ο έλληνας ορειβάτης που καταρρίπτει τα ρεκόρ παρά το τετραπλό μπαϊπάς!

Κ. Τσιβελέκας «Δεν αφήνω την ορειβασία»

Στα 62 του χρόνια ο πρόεδρος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου, Κώστας Τσιβελέκας, τολμά να κατακτά βουνοκορφές. Το τετραπλό μπαϊπάς στο οποίο υπεβλήθη πριν από περίπου 8 μήνες, αν και «απαγορευτικός» παράγοντας για ορειβασία, δεν τον πτόησε στιγμή. 

«Οι γιατροί μου διατύπωσαν τις αμφιβολίες τους για το εάν θα έπρεπε να συνεχίσω την ορειβασία. Αλλά εγώ δεν θα ήθελα να τη σταματήσω ούτε στιγμή» αναφέρει ο κ. Τσιβελέκας στοnewsbeast.gr και τονίζει: «Ο φόβος πάντα υπάρχει αλλά λειτουργεί ως μηχανισμός άμυνας. Το ένστικτο σε προειδοποιεί και σε αποτρέπει από τους κινδύνους που μπορεί να σου παρουσιαστούν». 

Ο ορειβάτης που έχει καταρρίψει δεκάδες ρεκόρ, μιλά και για τα συναισθήματά του μετά την επέμβαση. «Αισθάνομαι ερωτευμένος, με τα πράγματα, τον κόσμο, τη φύση, τις γυναίκες. Έγινα πλέον πιο οικείος, πιο ανοικτός και πιο ανεκτικός. Είμαι πιο ανοικτός σε έναν κόσμο που είδα από ψηλά», λέει.

Και αναφέρεται και στο κατά πόσο η επέμβαση του έχει αλλάξει τη ζωή. 

«Αναμφίβολα σε οδηγεί σε εκτιμήσεις και σκέψεις άλλες για τη ζωή. Σε διδάσκει να σκέφτεσαι με προοπτική, λίγο μακρύτερα, και να εκτιμάς αυτό που η ίδια η ζωή σου παραχώρησε σήμερα, έστω και στο ελάχιστο». 
Ο κ. Κώστας Τσιβελέκας ανέβηκε για μία ακόμη φορά σε μια από τις ψηλότερες κορυφές του πλανήτη κατακτώντας την αφρικανική οροσειρά Ροβενσόρι στα 5.109 μέτρα. 



Ο κ. Τσιβελέκας από τη δεκαετία του ΄70 άρχισε τις διεθνείς εξορμήσεις. Τα τελευταία 40 χρόνια που ασχολείται με την ορειβασία, έχει πραγματοποιήσει 88 συνολικά αποστολές σε κορυφές διεθνών ορεινών συγκροτημάτων. 
Έχει σπάσει το ρεκόρ των 7.000 μέτρων το 1983 στην κορυφή Κομμουνισμός του Παμίρ ξεπερνώντας τα 7.500 μέτρα. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1991 έσπασε το φράγμα των 8.000 μέτρων κατακτώντας το Τσο-ογιού στην οροσειρά των Ιμαλαΐων. 

Από τότε έχει πραγματοποιήσει 13 αποστολές σε κορυφές πάνω από 8.000 μέτρα. Και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ γρήγορης ανάβασης – κατάβασης στο Κιλιμάντζαρο το 1985 με 22 συνεχείς ώρες σε 178 χιλιόμετρα ανάπτυγμα.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια