Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Κλειστή και η Λεωφόρος Πάρνηθος

Λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν τη Στερεά Ελλάδα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων βαρέως τύπου στην εθνική οδό Ελευσίνας-Θήβας, από το 4ο χιλιόμετρο έως τα όρια με τη Βοιωτία, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.

Στην Αργολίδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό από το Νεοχώρι προς τα χωρία Δούκα Βρύση, Κεφαλόβρυσο, Εξοχή, Αλέα, Φρουσούνα, Άγιο Νικόλαο και Σκοτεινή Αργολίδας. 

Στο μεταξύ, από μία λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του «Ελληνικού» μέχρι και την Καλαμακίου, λόγω συσσώρευσης υδάτων, αλλά και πτώσης δέντρων. Η περιφερειακή οδός Λυκαβηττού, στο μεταξύ, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω πτώσης πεύκου, άνοιξε πριν από λίγο. 

Αλυσίδες 
Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Βόρας, στηνΠέλλα, από το 19ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο, στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, από το 20ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου) και στην επαρχικάη οδό Καστοριάς – Φλώρινας, από το 16ο έως το 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, σταΤρίκαλα, από το 4ο χιλιόμετρο (Γέφυρα Πύλης) έως το 55ο χλμ. (Μεσοχώρα) και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο ορεινών πρώην Δήμων Πινδέων, Αιθήκων, Κλεινοβού, Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας Ασπροποτάμου, Καστανέας, Τυμφαίων. Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία και στην «Κατάρα», στην εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων, από το 30ο έως το 78ο χλμ. 
Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται για την κίνηση των οχημάτων στη Μαγνησία, στην επαρχιακή οδό Δράκειας - Χανίων, στην επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς (‘Άνω Κλάδος), από το 20ο έως το 44ο χλμ,. στη Φθιώτιδα στην Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από το 55ο έως το 65,7ο χλμ, στην Ευρυτανία, στην Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, Καρπενησίου – Φουρνάς, θέση «Βράχος», Καρπενησίου – Κρίκελλου – Δομνίστας, Φουρνάς – Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι», Φουρνάς – Λαμίας, θέση «Σερμιτζέλι», Καρπενησίου – έως χιονοδρομικό κέντρο. 

Στην Αχαΐα, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Περιστέρας - Ακράτας, προς το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, στην Αρκαδίααπαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Νεμέας-Λεβιδίου-Τρίπολης, ενώ τέλος στηνΚορινθία, τα οχήματα κινούνται με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από το 18ο χλμ και στην Τρικάλων – Καρυάς, από το 10ο χλμ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια