«Αν δεν μπορούμε να τους στεγάσουμε, ας τους εκτελέσουμε»!


Εκτέλεση είναι η «λύση» που πρότεινε για το πρόβλημα των αστέγων ο δήμαρχος της ρωσικής πόλης Τσίτα, αφήνοντας «παγοκολόνες» τους παρευρισκόμενους τοπικούς βουλευτές.

Σε ερώτηση των βουλευτών για τα μέτρα που σκέπτεται να υιοθετήσει απέναντι στον αυξανόμενο αριθμό των αστέγων στην Τσίτα, ο δήμαρχος Ανατόλι Μιχάλεφ απάντησε: «Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πυροβολούμε τους αστέγους και δεν έχουμε τα νομικά μέσα για να το επιτύχουμε».
Απαντώντας δε στο κύμα αντιδράσεων από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τον Τύπο, ο Μιχάλεφ, που είναι στέλεχος του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, δικαιολογήθηκε σήμερα, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για έναν «αστεϊσμό».
Ωστόσο, ο δήμαρχος έσπευσε να υπογραμμίσει πως αυτοί οι άνθρωποι, «οι οποίοι διάγουν έναν ακοινώνητο βίο και δεν πληρώνουν ούτε ένα ρούβλι για την ανάπτυξη του κράτους, χρησιμοποιούν συχνά τα ίδια κοινωνικά αγαθά με τους άλλους κατοίκους. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από αστέγους και η νοσηλεία τους κοστίζει πανάκριβα».
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Μιχάλεφ, στην Τσίτα, όπου η θερμοκρασία τον χειμώνα πέφτει συχνά στους -30 βαθμούς Κελσίου, οι άστεγοι ανέρχονται στους 3.000, ενώ το μοναδικό κέντρο υποδοχής τους διαθέτει μόλις 120 θέσεις.
Ο Βλαντίμιρ Λούκιν, Ρώσος αντιπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταδίκασε σήμερα τις δηλώσεις του δημάρχου: «Ένας άνθρωπος που κατέχει ένα τέτοιο αξίωμα δεν καταλαβαίνει τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αφενός είναι για γέλια, αφετέρου προκαλεί φόβο».

«Αντί να ζητούν να σκοτώνουν τον κόσμο, όπως κάνει ο δήμαρχος της Τσίτα, οι αρχές καλά θα έκαναν να δημιουργήσουν κινητά κέντρα υποδοχής αστέγων, όπου θα μπορούσανε να πλυθούν και να φάνε», τόνισε η Λίζα Γκλίνκα, η οποία ασχολείται με την παροχή αρωγής στους αστέγους στη Μόσχα.
newsbomb.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια