Συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Ρόδο

Συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Ρόδο

Μέχρι την Κυριακή το ίδιο σκηνικό στο νησί

Με ταχύτητα δεκάδων χιλιομέτρων την ώρα, πέρασε ανεμοστρόβιλος από το Γεννάδι της Ρόδου, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, ενώ από θαύμα δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές!

Η δύναμη του καιρικού αυτού φαινομένου είχε ως αποτέλεσμα να ξηλωθούν δέντρα και κολώνες φωτισμού, αλλά και ηλιακοί θερμοσίφωνες από τις σκεπές σπιτιών στις παρυφές του χωριού!

Την ίδια ώρα, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τη γέφυρα Μάκκαρη, για την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δίνουν μάχη για να μην καταρρεύσει!

Τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Γενναδίου διαπίστωσε από κοντά ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσπαθούν να διατηρήσουν τη γέφυρα κάνοντας τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνεται από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες είναι απαγορευτικές για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Πάντως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν διατήρηση του ίδιου καιρικού σκηνικού μέχρι και τη Κυριακή με ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο, οι οποίοι θα φθάσουν και τα εννέα μποφόρ!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

- Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητό τους.

- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.


Πηγή: Ροδιακή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια