«Γκάζι» για νέες απεργίες

«Γκάζι» για νέες απεργίεςΣε... τροχιά νέων κινητοποιήσεων, με διάρκεια τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα, μπαίνουν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την ώρα που η κυβέρνηση ποντάρει στην κόπωσή τους προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.


Ετσι, σήμερα ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ για περισσότερο από πέντε ώρες, καθώς οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα και στον ΗΛΠΑΠ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία μάλιστα προγραμματίζουν, εκτός από τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη, άλλες τρεις πολύωρες στάσεις εργασίας, στις περισσότερες εκ των οποίων θα συμμετάσχουν και οι συνάδελφοί τους από τα τρόλεϊ.
Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση, θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης πραγματοποιώντας δρομολόγια μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ταυτόχρονα, για την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου προγραμματίζεται συγκέντρωση των εργαζομένων από όλα τα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις του κλάδου.
Εκτός κινητοποιήσεων -τουλάχιστον- για τις προσεχείς ημέρες παραμένουν οι εργαζόμενοι στο μετρό και το τραμ. Την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για να εκτιμήσουν την κατάσταση.
Συλλαλητήριο
Την ίδια ώρα αποφασισμένα να συνεχίσουν να μην πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς εμφανίστηκαν τα μέλη της καμπάνιας «Δωρεάν μετακίνηση», τα οποία παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μηνυτήρια αναφορά της ΤΡΑΜ ΑΕ εναντίον της κίνησης.
«Η κίνηση αυτή έχει ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα και αποτελεί πολιτική δίωξη» τόνισαν, ενώ συμπλήρωσαν πως «η επιχείρηση δικαστικών διώξεων είναι συμπλήρωμα της ποινικοποίησης της άρνησης πληρωμής εισιτηρίου».
Τα μέλη της καμπάνιας επανέλαβαν ότι δεν είναι «τζαμπατζήδες», ενώ ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου του κινήματος «Δεν πληρώνω» το απόγευμα της 1ης Μαρτίου έξω από τη Βουλή.
Στάσεις εργασίας και απεργίες στις δημόσιες συγκοινωνίες

ΣΗΜΕΡΑ: Αστικά λεωφορεία: στάση 11 π.μ.- 4.30 μ.μ. Τρόλεϊ: στάση 11 π.μ. - 4 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/2: Λεωφορεία: στάση 11 π.μ. - 4.30 μ.μ. Τρόλεϊ: στάση 11 π.μ. - 4 μ.μ.
Τρίτη 22/2: Τρόλεϊ: στάση 11 π.μ. - 4 μ.μ. και γενική συνέλευση. Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος: στάση 12 μ.-4 μ.μ. και γενική συνέλευση.
Τετάρτη 23/2: Λεωφορεία: 24ωρη απεργία Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία (εάν εγκριθεί από τη γενική συνέλευση). Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος: Θα λειτουργήσει στο διάστημα 9 π.μ.-5 μ.μ.
Παρασκευή 25/2: Λεωφορεία: στάση 11 π.μ. - 4.30 μ.μ. Τρόλεϊ: στάση 11 π.μ. - 4 μ.μ (εάν εγκριθεί από τη γενική συνέλευση).
Δευτέρα 28/2: Λεωφορεία: στάση 11 π.μ.-5 μ.μ. Τρόλεϊ: στάση 11 π.μ.-4 μ.μ. (εάν εγκριθεί από τη συνέλευση).
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια