Ορκωτός λογιστής στο δήμο Βόλου

Ορκωτός λογιστής στο δήμο Βόλου

Εισαγγελική έρευνα ζήτησε ο δήμαρχος

Ορκωτός λογιστής θα μπει στα επτά Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Βόλου, που δεν έχουν παραδώσει οικονομικό απολογισμό, παράλληλα με την Εισαγγελική έρευνα που ζήτησε για το θέμα ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.

Η αντινομάρχης Διοικητικών και Οικονομικών και Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου Νατάσσα Οικονόμου, σε χθεσινές δηλώσεις της υποστήριξε ότι είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. «Είχε ζητηθεί από τον πρώην ταμεία να αποδώσει τα ταμεία και τους απολογισμούς των ΝΠΔΔ μέχρι την περασμένη Παρασκευή, αλλά αυτό δεν έγινε και θα πρέπει να είναι απολύτως ξεκαθαρισμένο τι έχει γίνει σ’ αυτή την υπόθεση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ή είναι μια καθυστέρηση», τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια η διαδικασία αυτή κρατούσε μεγάλο χρονικό διάστημα τα προηγούμενα χρόνια και ότι του είναι αντικειμενικά δύσκολο να μπορέσει να το τακτοποιήσει άμεσα.

Σχετικά με το άνοιγμα που υπάρχει, δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη επ’ αυτού, γιατί δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια μας, τόνισε η αντιδήμαρχος.

«Πέρα από το έργο της Εισαγγελίας, που είναι η μία παράμετρος, προκειμένου να ξέρουμε και τι μέλλει γενέσθαι εδώ, πρέπει να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης και θα ζητήσουμε από ορκωτό λογιστή να δει τα θέματα των Νομικών Προσώπων, για να είναι ξεκάθαρη η εικόνα», επισήμανε η κα Οικονόμου.

Πρόκειται για επτά Νομικά Πρόσωπα και ακούγονται πολλές πληροφορίες, αλλά δεν έχουμε στοιχεία στα χέρια μας και δεν θέλω να κάνω οποιασδήποτε κρίση πριν υπάρξουν τα στοιχεία αυτά.
Εμείς κοιτάμε βάση της νομοθεσίας, που μπορεί να ενταχθεί κάθε Νομικό Πρόσωπο και Επιχείρηση και πως θα διαμορφωθούν αυτοί οι δύο Οργανισμοί, που προβλέπονται από τον Καλλικράτη, κάτι που θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ το θέμα των οικονομικών είναι ένα άλλο κομμάτι, ανέφερε η αντινομάρχης.

Όπως είναι γνωστό, ο δήμαρχος Βόλου, ζήτησε από τον εισαγγελέα να επιληφθεί αρμοδίως, με αναφορά που έκανε και η οποία αφορά τα ταμεία των ΝΠΔΔ ήτοι των Οργανισμός Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιού Δήμου Βόλου, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βόλου, ΕΑΚ, ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου, Φιλαρμονική Δήμου Βόλου, Δημοτικό Κέντρο Ερευνών - Μελετών Δήμου Βόλου και Μουσείο Δάμτσα δήμου Βόλου.

Παράλληλα, λόγω του ότι βρέθηκε έλλειμμα στο Δήμο Αισωνίας, ο δήμαρχος ζήτησε να γίνει ΕΔΕ. Σύμφωνα με το έγγραφο του δημάρχου υπάρχουν δύο εντάλματα, με τιμολόγια, ύψους 8.749,55 και 13.887,90 €, τα οποία ο δικαιούχος Αναστασίου Ιωάννης δεν τα έχει πληρωθεί και δεν έχει βάλει προς τούτο καμία υπογραφή και ο οποίος προσκόμισε τα αντίγραφα των χρηματικών αυτών ενταλμάτων.

Πηγή: MagnesiaNews.gr

    Δημοσίευση σχολίου

    0 Σχόλια