Ερχεται μπλακ άουτ στα μέσα μεταφοράς


Νέα εβδομάδα... ταλαιπωρίας ξεκινά για το επιβατικό κοινό της Αττικής καθώς οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, στα τρόλεϊ αλλά και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Εκατομμύρια Αθηναίοι αναμένεται να ταλαιπωρηθούν εξαιτίας των στάσεων εργασίας και ειδικά την Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος από
αυτοκίνητα και πορείες στο κέντρο. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο καθώς οι επιχειρηματίες τονίζουν ότι πλήττεται η αγορά, ειδικά την περίοδο των εκπτώσεων.
Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα με τα οχήματα να ακινητοποιούνται από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα. Τα αστικά λεωφορεία θα επανεμφανιστούν στους δρόμους της πρωτεύουσας στις 4.30 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ εξήγγειλαν στάση εργασίας και την Τρίτη από τις 11 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα ενώ την ίδια μέρα στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 4.00 το απόγευμα. προκειμένου να πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση.
Για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα προχωρήσουν σε δύο στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 5.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Για την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου προγραμματίζεται μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων από όλα τα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις του κλάδου.
Τη Δευτέρα όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.
Μαρία Μόσχου
imerisia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια