Ανακάλεσε ο Ντόλιος την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους

Ανακάλεσε ο Ντόλιος την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους

Έξω φρενών ο Ραγκούσης κάνει λόγο για γκάφα

Πριν από λίγο ο υφυπουργός Εσωτερικών ανακάλεσε την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους ενώ θα βγει νέα διευκρινιστική ρύθμιση. Υπενθυμίζουμε ότι είχε δημιουργηθεί σύγχυση καθώς με τη χθεσινή εγκύκλιο οι πολίτες καλούνταν να καταβάλλουν αναδρομικά δημοτικά τέλη σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Ανακαλείται η συγκεκριμένη εγκύκλιος εξ ολοκλήρου, ενόψει νομοθετικής ρύθμισης που θα αναληφθεί και θα καταργεί, ή θα απαγορεύει, την αναδρομική εφαρμογή του υπολογισμού των δημοτικών τελών», ανέφερε ο κ. Ντόλιος.

Με εντολή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έγινε η απόσυρση της εγκυκλίου του υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργου Ντόλιου, με την οποία αφηνόταν ανοικτό το ενδεχόμενο για αναδρομική χρέωση τελών στους "τακτοποιηθέντες" ημιυπαιθρίους.

Ο κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ζήτησε από τον κ. Ντόλιο να μεταβεί στην αίθουσα της Βουλής και να προβεί σε σχετική ανακοίνωση, όπερ και εγένετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  και ο κ. Ραγκούσης, επικοινώνησε με επιτελείς του Μαξίμου ζητώντας εξηγήσεις και υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει ενημερωθεί, ζητώντας την απόσυρση της εγκυκλίου. 

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες που μπορεί να στοιχίσουν την υφυπουργική καρέκλα στον Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος φαίνεται πως θα χρεωθεί τη σύγχυση με τους ημιυπαίθριους.
Από το περιβάλλον του -ασθενή με γρίπη- Γιάννη Ραγκούση διαρρέεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν γνώριζε τίποτα για την εγκύκλιο που έδινε εντολή στους δήμους να απαιτήσουν αναδρομικά δημοτικά τέλη από όσους δήλωσαν τους ημιυπαίθριους.
Θεωρείται πιθανόν λοιπόν να έχουμε πλήρη ανάληψη ευθύνης από τον υφυπουργό και δεν αποκλείεται να τον δούμε να απομακρύνεται από τα καθήκοντά του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια