Αλλαγή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Πάτρας

Αλλαγή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Πάτρας

Ξεκινά η πεζοδρόμηση της Ρήγα Φεραίου από Κολοκοτρώνη έως Ερμού

Από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Πατρέων συνεχίζοντας το έργο πεζοδρόμησης της οδού Ρήγα Φεραίου, βάσει απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρά στην πεζοδρόμηση του τμήματός της από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Ερμού. 

Λόγω των έργων, θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορευτε η στάθμευση όλων των οχημάτων επί της Ρήγα Φεραίου, στο συγκεκριμένο τμήμα της.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα 14.2.2011 θα ισχύουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
1) Κατάργηση όλων των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης, δικύκλων, φορτοεκφόρτωσης, Μ.Μ.Ε., ξενοδοχείων, χρηματαποστολών κ.λπ. που έχουν εγκριθεί και οριοθετηθεί με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στο τμήμα της οδού Ρ. Φεραίου που πεζοδρομείται.
Η εξυπηρέτηση των αναγκών τροφοδοσίας των καταστημάτων και χρηματαποστολής, που βρίσκονται επί του ανωτέρω τμήματος της οδού Ρ. Φεραίου, θα γίνεται εντός του ισχύοντος ωραρίου, δηλ. από 07:00 – 10:00.

2) Τοποθέτηση κάθετης οδοσήμανσης (πινακίδες) ενδεικτικής για πεζόδρομο, απαγόρευσης εισόδου, στροφής οχημάτων κ.λπ.

3) Χάραξη κίτρινων διαβάσεων πεζών επί της οδού Ρ. Φεραίου, στη συμβολή της με τις οδούς Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος.

4) Μεταφορά των θέσεων στάθμευσης δικύκλων που καταργούνται στο τμήμα το οποίο πεζοδρομείται σε νέα θέση και συγκεκριμένα επί της νότιας πλευράς της οδού Κολοκοτρώνη, δυτικά της οδού Ρ. Φεραίου, έως τις θέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος. Τοποθέτηση αντίστοιχης οδοσήμανσης και διαγράμμισης.

5) Τοποθέτηση τσιμεντένιων εμποδίων επί της συμβολής των οδών:
• Ρ. Φεραίου και Κολοκοτρώνη
• Ρ. Φεραίου και Ερμού (νότια διασταύρωση)
• Ρ. Φεραίου και Πατρέως (βόρεια και νότια διασταύρωση)
• Ρ. Φεραίου και Γούναρη

6) Τροποποίηση του δρομολογίου των αστικών λεωφορείων της γραμμής Νο 1, τα οποία πλέον θα διέρχονται από τις οδούς Ελ. Στρατιώτου – Μουρούζη – 28ης Οκτωβρίου (πρώην Καρόλου) – Μαιζώνος – Δ. Γούναρη – ισχύουσα διαδρομή.

7) Απομάκρυνση όλων των κάδων απορριμμάτων, ανακύκλωσης κ.λπ. και μεταφορά τους στις κάθετες οδούς, έως τον καθορισμό ορισμένου ωραρίου αποκομιδής των σκουπιδιών από τον πεζόδρομο.

Η ισχύς της παρούσης αρχίζει με την τοποθέτηση των απαραιτήτων απαγορευτικών, υποχρεωτικών, και προειδοποιητικών πινακίδων, διαχωριστικών κ.λπ. στις κατάλληλες θέσεις.

Σημεία πρόσβασης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης και τροφοδοσίας:
Ενημερώνονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ., ότι η πρόσβαση των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης και τροφοδοσίας θα γίνεται:
• Για το τμήμα της οδού Ρ. Φεραίου, από Κολοκοτρώνη έως Ερμού, από την οδό Ερμού
• Για το τμήμα της οδού Ρ. Φεραίου, από Ερμού έως Πατρέως, από την οδό Γεροκωστοπούλου
• Για το τμήμα της οδού Ρ. Φεραίου, από Πατρέως έως Γούναρη, από τις οδούς Βότση, Φιλοποίμενος

Πηγή:thebest.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια