Δικογραφία σε βάρος 60χρονης Για παράνομη κατοχή προσωπικών δεδομένων εταιρείας

Δικογραφία σε βάρος 60χρονηςΑπό το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , μετά από καταγγελία Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας και...
σχετική ψηφιακή έρευνα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονης και 48χρονης, για «Παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα» και παράβαση του Ν. «Περί προσωπικών δεδομένων». 

Από το Τμήμα Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα για παραβιάσεις υπολογιστικών συστημάτων, μετά από καταγγελία Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας, η οποία εδρεύει στην περιοχή της Αττικής
και η οποία αφορούσε παράνομη κατοχή από την κατηγορούμενη (πρώην εργαζόμενη της εταιρίας) δεδομένων της εταιρίας (λογισμικά πακέτα, προγράμματα, βάσεις δεδομένων, πελατολόγια κ.λπ.), η οποία τα διέθετε στην άλλη κατηγορουμένη με την οποία συνεργάζεται και με σκοπό να αποσπάσουν την πελατεία της μηνύτριας εταιρίας.

Μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνα στην οικία της 48χρονης κατηγορουμένης και μετά από έλεγχο σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατείχε, βρέθηκαν πλήθος αρχείων σε ψηφιακή μορφή, σχετιζόμενο με τη μηνύτρια εταιρία, όπως βάση δεδομένων πελατών της, αρχεία κωδικών, κ.α. 

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια