Μετωπική σύγκρουση για τα φάρμακα

Στο κυνήγι του φαρμάκου από σήμερα και μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, καθώς ξεκινούν οι κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 

Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς και τις αντίστοιχες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, με την συνδικαλιστική ηγεσία των φαρμακοποιών να διακηρύσσει ότι «το φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό» 


«Απορρίπτουμε στο σύνολό του το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο», τονίζει ο ΠΦΣ και συμπληρώνει: «Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου και την πλήρη εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων». 

Το νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, με την κυβέρνηση αποφασισμένη να μην υποχωρήσει από αυτά που οι φαρμακοποιοί θεωρούν «αιτία πολέμου» - τις αλλαγές στα πληθυσμιακά κριτήρια και την απελευθέρωση του ωραρίου. 

Με βάση τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων και την αναγγελία κλιμάκωσης του αγώνα των φαρμακοποιών, όλα δείχνουν ότι ο ΠΦΣ θα αναπτύξει την απεργιακή του δράση με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για την απάντηση της Κομισιόν, που δίνει την έγκρισή της στις προωθούμενες αλλαγές. 

Με τη σειρά τους, οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη για παράβαση της οδηγίας που εξαιρεί τα φαρμακεία από την απελευθέρωση επαγγελμάτων, κάνοντας λόγο για πλήρη ρήξη με το υπουργείο Υγείας. 
elzoni.gr
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια