Η ασυλία πάνω απ’ όλα

Για άλλη μια φορά η Βουλή απέρριψε συλλήβδην και με συντριπτική πλειοψηφία εισαγγελικά αιτήματα για άρση ασυλίας τεσσάρων μελών της. 

Έτσι, επιβεβαιώθηκε ξανά πως οι εκπρόσωποι του έθνους δεν υπάρχει περίπτωση να κριθούν από τον φυσικό τους δικαστή, ακόμη και για υποθέσεις που η Βουλή δεν είναι σε θέση να κρίνει επί της ουσίας. 


Όλες οι περιπτώσεις είναι σαφές ότι θεωρήθηκε πως σχετίζονται με την προηγούμενη πολιτικής δράση των βουλευτών και έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ αν επί της ουσίας είχαν δίκιο ή άδικο. 

Συγκεκριμένα, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γ. Αρβανιτίδη, ο οποίος, σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα άρσης ασυλίας, κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. Η αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι πέντε θετικών. 

Απορρίφθηκε επίσης το εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Κ. Κουκοδήμου, ο οποίος κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα. Η αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι έξι θετικών. 

Με 207 αρνητικές ψήφους έναντι τεσσάρων θετικών, απορρίφθηκε και η άρση ασυλίας του βουλευτής ΛΑΟΣ Μαγνησίας Παύλου Μαρκάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα. 

Τέλος, με 207 αρνητικές ψήφους έναντι τεσσάρων θετικών, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας της βουλευτού Επικρατείας της Ν.Δ. Ευγενίας Τσουμάνη - Σπέντζα, η οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με την ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. 

Η ασυλία παραμένει ένα σοβαρό όπλο έναντι οποιωνδήποτε θα μπορούσαν να γεμίζουν τον κόσμο με αγωγές κατά βουλευτών, εμποδίζοντάς τους έτσι να φέρουν σε πέρας το έργο τους. 

Σε μια εποχή σαν την σημερινή, όμως, οφείλει η Βουλή να δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία καθώς και ό, τι στοιχειοθετεί πως η αρμόδια επιτροπή ασχολήθηκε ουσιαστικά και σε βάθος με τις υποθέσεις και να μην περιορίζεται σε μια απλή ανακοίνωση απόρριψης της άρσης ασυλίας. 

Πολύ περισσότερο που είναι γνωστό πως και η Δικαιοσύνη «φιλτράρει» αρκετά τις υποθέσεις, βάζοντας πολλές στο αρχείο.
elzoni.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια