Ανένδοτη η ΝΕΟΓΑΛ για την επιχειρησιακή σύμβαση

Ανένδοτη η ΝΕΟΓΑΛ για την επιχειρησιακή σύμβαση

Απορούν για τις αντιδράσεις!

Την πρόθεση της γαλακτοβιομηχανίας ΝΕΟΓΑΛ να επιμείνει στην εφαρμογή της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χριστόφορος Σεβαστίδης.


Ο κ. Σεβαστίδης, εξέφρασε την έκπληξή του για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η υπογραφή της σύμβασης, σημειώνοντας πως αυτοί που αντιδρούν δεν λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.
Παραδέχτηκε πως η ΝΕΟΓΑΛ εμφανίζει σήμερα κερδοφορία, ισχυρίστηκε ωστόσο πως θα χρειαστεί στο μέλλον να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Η μείωση των αμοιβών (κατά 9% σύμφωνα με την επιχειρησιακή σύμβαση) είναι αναγκαία, πρόσθεσε, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και στο μέλλον, όταν οι συνθήκες θα έχουν επιδεινωθεί και εξέφρασε την άποψη ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι προσφορότερες εφόσον συμφωνούνται μεταξύ των εταίρων στην ίδια επιχείρηση, που γνωρίζουν καλύτερα το περιβάλλον και τις ανάγκες της.

Στη ΝΕΟΓΑΛ ισχύουν μέχρι σήμερα δύο διαφορετικές συλλογικές συμβάσεις, μία για τις εταιρείες παστερίωσης και μία για το προσωπικό των συνεταιριστικών οργανώσεων και σύμφωνα με τον κ. Σεβαστίδη, έχουν μεταξύ τους σημαντικές διαφορές που προκαλούν δυσκολίες στην επιχείρηση, καθώς η κλαδική σύμβαση των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων προβλέπει αμοιβές κατά 20% υψηλότερες από εκείνες αντίστοιχων κλαδικών συμβάσεων.

Η γνωμοδότηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας δεν μπορεί, σύμφωνα με το νόμο, να μεταβάλει τους όρους της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, η οποία ισχύει από την κατάθεσή της στο τοπικό ΣΕΠΕ, αποτελεί όμως ένα δεδομένο υπέρ του επιχειρησιακού σωματείου στην περίπτωση που θελήσει να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.
Η Βιομηχανία Γάλακτος Δράμας Α.Ε ΝΕΟΓΑΛ, ιδρύθηκε στη Δράμα το 1964 ως συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων και στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν η Ένωση Γαλακτοκομικών Συνεταιρισμών Ν. Δράμας - Καβάλας, ανεξάρτητοι παραγωγοί και εργαζόμενοι στη Βιομηχανία.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια