Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας


Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια σε όλα τα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, είναι το σκηνικό του καιρού για σήμερα.

Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά αργότερα από το απόγευμα στη δυτική και νότια χώρα θα αρχίσουν να εξασθενούν.
Ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια που θα φθάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -3 ώες 8 στα κεντρικά από 0 έως 14 και στα νησιά από 6-17 βαθμούς Κελσίου.
Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω κακοκαιρίας
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων.
Συγκεκριμένα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.
Επίσης, κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίο-Αντίρριο,ενώ από την Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα-Λευκίμη και Ιόνια νησιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Το πρωί από την Πάτρα δεν έφυγε το πλοίο «Κεφαλλονιά» για Σάμη. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Πρίνου-Καβάλα.
Από τον Πειραιά δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για Σαλαμίνα. Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλείας καλεί του επιβάτες πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.
Αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά οδικά δίκτυα
Ανοιχτή είναι η πρόσβαση προς το χιονοδρομικό κέντρου του Καϊμάκτσαλαν από την Κερασιά και τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ορισμένα σημεία του δρόμου.
Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.
Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό της Φλώρινας, με τη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει ακόμη και μέσα στην πόλη της Φλώρινας.

Αλυσίδες και πτώσεις δέντρων στον νομό Αχαΐας
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της κακοκαιρίας, που πλήττει την Αχαΐα.
Ειδικότερα, λόγω της χιονόπτωσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των λεωφορείων και βαρέων οχημάτων στους δρόμους Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πούντας και Φτέρης.
Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στον Πατραϊκό κόλπο, έχει απαγορευτεί, η διέλευση άδειων φορτηγών και δικύκλων από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.
Αττική
Βροχές στα πεδινά με πιθανότητα χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά. Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στα 6 και ενδεχομένως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και της Θεσσαλονίκης με τον Βαρδάρη να πνέει 6 με 7 μποφόρ και τον υδράργυρο να πέφτει στους -4 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους -1 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Όταν δεν θα βρέχει, θα χιονίζει. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια τοπικά 8, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Σύννεφα, βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 7 με 9 που σταδιακά θα στραφούν σε βορείους και θα ασθενήσουν, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 9.
Κυκλάδες, Κρήτη
Σύννεφα, βροχή και σποραδικές καταιγίδες, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια