Μαστίγιο συνδικαλιστών... καρότο δικαιοσύνης

Μαστίγιο συνδικαλιστών... καρότο δικαιοσύνης

Σύμφωνα με το νόμο η Εισαγγελία μπορεί να εφαρμόσει ακόμα και το αυτόφωρο

Στην κόψη του ξυραφιού κινούνται οι συνδικαλιστές, οι οποίοι παρά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης που κήρυξε παράνομες τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις τους εκείνοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν να απεργούν. 

Η δικαιοσύνη σε αυτές τις περιπτώσεις έχει δικαίωμα να παρέμβει, καθώς έμπρακτα οι συνδικαλιστές δείχνουν ότι παραβιάζουν τη δικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο η Εισαγγελία μπορεί να εφαρμόσει - εάν κάτι τέτοιο κριθεί απολύτως αναγκαίο- ακόμα και το αυτόφωρο για τος νόμιμους εκπροσώπους του κάθε σωματείου που θεωρούνται εκ του νόμου υπεύθυνοι για την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων. 

Ωστόσο, όπως εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι η απόφαση για την παρέμβαση της δικαιοσύνης είναι πολύ κρίσιμη καθώς πρέπει προηγουμένως να σταθμιστεί από όλες τις πλευρές το δημόσιο συμφέρον, αλλά και οι πιθανές επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια απόφαση. 

Οι διοικήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητούσαν σε περίπτωση μη τήρησης της δικαστικής απόφασης να απειληθούν οι υπεύθυνοι των συνδικαλιστικών σωματείων με χρηματική ποινή, αλλά και με προσωπική κράτηση.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια