Κατέθεσε σήμερα ο ορθοπεδικός των Κεντέρη-Θάνου

Κατέθεσε σήμερα ο ορθοπεδικός των Κεντέρη-Θάνου

«Ένας γιατρός μπορεί να ξεγελαστεί το πολύ τις 2 πρώτες μέρες»

Με την κατάθεση του ορθοπεδικού Λάκη Νικολάου συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η εκδίκαση της υπόθεσης Κεντέρη-Θάνου για το τροχαίο που είχε δηλωθεί παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο γιατρός κατέθεσε στο δικαστήριο ότι από όσα γνωρίζει, οι δύο αθλητές εισήχθησαν με αντικειμενικά κριτήρια στο ΚΑΤ, όπου είχαν παραμείνει πέντε ημέρες, καθώς εμφάνιζαν ζαλάδες εμετούς και κεφαλαλγίες.

Κλίμα αγωνιάς και όχι καχυποψίας δηλαδή, υπήρχε τις πρώτες μέρες μετά το τροχαίο των Κ.Kεντέρη και Κ. Θάνου. «Ήρθαν δυο αθλητές από τους οποίους περιμέναμε πολλά. Δεν μπορούσε κανένας γιατρός να αρνηθεί την εισαγωγή τους. Αφού υπήρχαν συμπτώματα. Με αυτά που αναφέρονται έπρεπε να κάνουν εισαγωγή», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας θεωρώντας ότι οι κατηγορούμενοι συνάδελφοι του γιατροί του ΚΑΤ ενήργησαν σωστά. "Ο,τι έγινε ιατρικά ήταν σωστό» συμπλήρωσε ο μάρτυρας παρέχοντας απόλυτη κάλυψη στους γιατρούς.

Ωστόσο, σε ερώτηση του προέδρου αν ένας ασθενής μπορεί να ξεγελάσει τους γιατρούς, ο ορθοπεδικός απάντησε ότι «μπορεί αλλά όχι επ' αόριστον».

Όπως τόνισε, ένας γιατρός μπορεί να ξεγελαστεί το πολύ τις δύο πρώτες ημέρες. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως αν υπήρξε δόλος στην υπόθεση θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού και όχι στο νοσοκομείο καθώς ό,τι έγινε στο ΚΑΤ ήταν σωστό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, κ.Δημητρακόπουλος, υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να καλέσει σε κατάθεση τους ιατροδικαστές κ.κ. Κουτσάφτη και Καρακούκη οι οποίοι είχαν μελετήσει τους ιατρικούς φακέλους των δύο αθλητών.

Η δίκη συνεχίζεται.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια