Καβγάς για ένα κουτί χάπια!

Καβγάς για ένα κουτί χάπια!

Οι φαρμακοποιοί ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα

Εξαφανίζονται τα φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων της Μαγνησίας αλλά και από τις φαρμακαποθήκες της περιοχής. Οι ελλείψεις σκευασμάτων για πολλές παθήσεις έχουν προκαλέσει πανικό και ανησυχία σε ασθενείς και φαρμακοποιούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως χθες δύο φαρμακοποιοί στο Βόλο μάλωναν για ένα κουτί χάπια, που ήταν το μοναδικό που υπήρχε στην αποθήκη!

Χωρίς τα φάρμακά τους για δυο, τρεις ή και περισσότερες ημέρες μένουν εκατοντάδες ασθενείς στη Μαγνησία, καθώς πλέον το φάρμακο έγινε είδος πολυτελείας, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος. Σε καθημερινή βάση καταγράφονται ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων που αφορούν σε σοβαρές παθήσεις.

«Σκευάσματα για τον καρκίνο, το πάρκινσον, για την υπέρταση, εισπνεόμενα για τις εποχικές ιώσεις, βιταμίνες, ασπιρίνες ακόμη και φάρμακα για νευρολογικά προβλήματα είναι οι κύριες ελλείψεις μας. Βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε κατοχική κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να ζητιανεύουμε στην αποθήκη για ένα κουτί χάπια», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης.

Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα και να θεσπιστούν δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε να μην σημειώνονται ελλείψεις και φυσικά να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς που πρέπει να λαμβάνουν τα φάρμακά τους στην ώρα τους.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια