Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες

Μιλούν για διαρκή αποκλεισμό του σταθμού των Ευζώνων

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με διαρκή αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων αν δεν ανακληθεί η απόφαση που επιτρέπει στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών να λειτουργεί πρατήρια αφορολόγητων καυσίμων στα σύνορα προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος. Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε ολιγόωρος αποκλεισμός του σταθμού, από βενζινοπώλες του νομού Κιλκίς.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΒΕ Μ. Κιούσης, ανέφερε ότι ήδη, κάθε μέρα 13.000 αυτοκίνητα διαβαίνουν τη μεθόριο για να βάλουν καύσιμα και να κάνουν διάφορες αγορές από γειτονικές χώρες όπου οι τιμές είναι χαμηλότερες και ζήτησε «να μειωθούν οι φόροι ώστε να επανέλθει η τιμή της βενζίνης στο ένα ευρώ, να μπορεί ο καταναλωτής να αγοράζει φθηνά καύσιμα, να μπορούν να κινηθούν οι μεταφορείς και να επιβιώσουν τα βενζινάδικα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γ. Μαγλουσίδης, ανέφερε ότι με την απόφαση για τα ΚΑΕ οποιοδήποτε φορτηγό θα μπορεί να γεμίζει αφορολόγητο πετρέλαιο και μετά το σύνορο να διαθέτει σε μπιτόνια το φτηνό πετρέλαιο. «Ήδη στον νομό έκλεισαν 25 πρατήρια από τη μείωση της κατανάλωσης και τη διαρροή των καταναλωτών. Το 70-80% των καταναλωτών της περιοχής περνάνε τα σύνορα για να βάλουν καύσιμα», πρόσθεσε ο κ. Μαγλουσίδης.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια